Gemeente Rotterdam

Nr. 163
26 september 2003

Bestuurders vragen mening publiek
Veel investeringen in het Hart van Zuid

Het winkelcentrum Zuidplein is de afgelopen maanden flink aangepakt door gezamenlijke inzet van een groot aantal partijen. Gemeentelijke diensten (RET, Roteb, Gemeentewerken, Stadstoezicht), Deelgemeente Charlois en ondernemers hebben roltrappen vernieuwd, vuilnisbakken en bloembakken geplaatst, verlichting verbeterd, regelmatiger schoongemaakt en het toezicht geïntensiveerd. Om te bepalen welke acties er in de komende maanden nog nodig zijn, wordt nu aan het publiek en de ondernemers gevraagd wat zij van de verbeteringen vinden. Wethouder Bolsius van Wijken en Buitenruimte en deelraadvoorzitter Lockhorst gaan daarom op maandag 29 september ook zelf de straat op om het publiek te enquêteren.

Publieksonderzoek
De straatenquêtes zijn onderdeel van een onderzoek dat gedaan wordt door Bureau Onderzoek Op Maat (BOOM). Het onderzoek is qua opzet vergelijkbaar met eerdere onderzoeken die in het Rotterdamse centrumgebied en Centraal Station zijn gehouden Hierdoor kan bepaald worden in hoeverre de aanpak voor veiligheid en tegen overlast aanslaat.

Ondernemers
Naast het publiek, is uiteraard ook de mening van de ondernemers van Zuidplein erg belangrijk. In de derde week van oktober vindt een bijeenkomst plaats waarbij de uitkomst van het publieksonderzoek en de actuele cijfers van de politie worden gepresenteerd en waar zij zelf ook hun mening kunnen geven. In het tweede gedeelte van de bijeenkomst wordt dan gezamenlijk bekeken welke acties nodig zijn om het Zuidpleingebied nog aantrekkelijker te maken.

Rotterdam Veilig
Het Zuidplein is één van de aandachtsgebieden van het totale traject Veilig Rotterdam. De samenwerkende partners van het aandachtsgebied Zuidplein hebben een plan opgesteld om de veiligheid te verbeteren en de overlast te verminderen. In het kader van dit streven is onlangs een bedelverbod in het gebied ingesteld.

Noot voor de redactie/