1e persbericht van vrijdag 26 september 2003

Eindhoven 26-09-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van mishandeling ex aangehouden

Op de César Franckstraat is donderdag rond 17.45 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou kort voor zijn aanhouding de woning van zijn 37-jarige ex-vriendin in Strijp zijn binnengedrongen. Hij sloeg en schopte de vrouw waardoor ze op de grond viel. Vervolgens werd de vrouw tegen haar voet geschopt die in het gips zat. Het gips is tijdens de mishandeling gebroken. De vrouw gaat voor behandeling naar het ziekenhuis. De man is vervolgens met een paar goederen die hij uit de woning had weggenomen vertrokken, nadat hij de ruiten van de auto van de vrouw had vernield. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhoudingen voor diefstal vanaf bouwterrein

Op Den Dolech zijn donderdagavond rond 23.45 uur twee jongens van 18 jaar uit Eindhoven aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze vanaf een bouwterrein in de buurt een aantal goederen wilden meenemen. De ene jongen had een radio bij zich en de ander een verwijzingsbordje. Om op het terrein te kunnen komen, hadden ze een hek opzij geschoven. Het tweetal is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Helmond: Auto-inbrekers betrapt

Een 20-jarige man uit Mierlo en een 20-jarige man uit Deurne zijn donderdagavond rond 23.45 uur aangehouden omdat ze bezig waren in te breken in een auto op de Haagse Beemdweg. De eigenaar van de auto betrapte de man uit Deurne op heterdaad toen deze bij de auto bezig was. Toen de politie arriveerde, bleek de Mierlonaar onder de auto te liggen. Ze werden allebei aangehouden. In de wagen van de man uit Deurne, die in de buurt stond geparkeerd, vonden de agenten een hoeveelheid inbrekersgereedschap en ongeveer 280 gram hennep. In de auto zat een 17-jarig meisje uit Mierlo, dat ook werd aangehouden. Ze zijn alledrie in verzekering gesteld.

Helmond: Man aangehouden na bedreiging

Een man van 60 jaar uit Helmond is donderdagavond rond 19.00 uur aangehouden omdat hij een beveiligingsmedewerker van een winkel had bedreigd met een ketting. De verdachte werd betrapt tijdens het weghalen van kleding uit een kledingscontainer op de Torenstraat. Toen de beveiligingsman hem daarover aansprak, pakte de man de ketting en sloeg daarmee in zijn richting. Vervolgens ging hij er op een fiets vandoor. De gewaarschuwde politie kon de man op de Azalealaan aanhouden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Budel: Brommercontrole

Op de Grensweg en de Meemortel is donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.30 uur een bromfietscontrole gehouden. Acht bestuurders kregen een bekeuring omdat hun brommer een te hoog vermogen had. Eén brommer was niet voorzien van gele stickers. Er werden in totaal 26 brommers gecontroleerd.

Geldrop: Inbraak in vrachtwagen

In een vrachtwagen op een parkeerplaats aan de A67 is tussen donderdag 22.30 en vrijdag 4.30 ingebroken. De dader kwam in de cabine van de vrachtwagen door een portier te openen. Een GSM en een geldbedrag van 90 Euro werden weggenomen.

Deurne: Verkeersborden vernield en klikos omgegooid

Na een melding dat een groep van ongeveer tien jongeren diverse vernielingen aanrichtte op de Hoofdstraat, stelde de politie vrijdagochtend een onderzoek in de omgeving in. Op de Hoofdstraat, waar aan de weg wordt gewerkt, werden inderdaad een groot aantal vernielingen aangetroffen. Een aantal verkeersborden was omgegooid, verkeersborden waren vernield en klikos waren omgegooid waardoor het vuil op straat lag. Verder lagen overal kapotte stenen op straat. Ook bleken twee borden van een winkel en een spiegel van een auto vernield te zijn. In de buurt konden een 16-jarige jongen uit Liessel en een 17-jarige jongen uit Deurne aangehouden worden. Zij zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten ze naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De politie is nog op zoek naar de rest van de groep die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vernielingen.

Heeze: Bromfietscontrole

Op de Jan Deckersstraat is donderdag tussen 18.00 en 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden twaalf bekeuringen uitgedeeld. Negen voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, één voor het rijden met kale banden, één voor het rijden zonder helm en één voor het rijden zonder bromfietscertificaat.

Son: Aanrijding

Op de kruising Ekkersrijt 9000 5000 zijn donderdagmiddag rond 16.00 uur een 62-jarige automobilist uit Eindhoven en een 22-jarige automobilist uit Veldhoven met elkaar in botsing gekomen. De 62-jarige man reed over de 5000 en verleende op het kruispunt geen voorrang aan de man uit Veldhoven, die van links over de 9000 aan kwam rijden. De Eindhovenaar is met klachten aan hoofd en nek overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij weer naar huis.