PGGM


Karel Noordzij wordt nieuwe directievoorzitter PGGM

Ir. K.J. Noordzij MBA wordt per 15 maart 2004 de nieuwe voorzitter van de hoofddirectie van PGGM. Hij volgt drs. D.J. (Dick) de Beus op die rond die tijd zijn 25-jarig directiejubileum bij PGGM viert en zoals begin dit jaar al aangekondigd tevens afscheid neemt.

In januari zei hij daar zelf over: Ik heb deze beslissing voor mezelf al jaren geleden gemaakt. 25 Jaar is een mooie periode. En door het nu bekend te maken stel ik het bestuur in staat tijdig in mijn opvolging te voorzien.
Karel Noordzij (57) vervulde in 2002 gedurende zes maanden de functie van president-directeur ad interim van de Nederlandse Spoorwegen. Daarvóór was hij onder meer voorzitter en algemeen directeur van Transport & Logistiek Nederland en directeur bij de Luchthaven Schiphol. Noordzij zal zich al in de loop van dit najaar bij PGGM gaan inwerken. Dat maakt een soepele overdracht van taken in maart 2004 eenvoudiger. Dick de Beus blijft na de wisseling van het voorzitterschap als adviseur verbonden aan PGGM.

PGGM verzorgt de collectieve pensioenvoorziening voor ruim 1,7 miljoen (oud-) werknemers en gepensioneerden in de sector Zorg en Welzijn.

PGGM - 26 September 2003