Norton AntiVirus 2004 van Symantec beschermt thuisgebruikers nu ook tegen spyware

Symantec

Leiden, 26 september 2003 -

Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC), wereldwijd marktleider in internetbeveiliging, introduceert Norton AntiVirus 2004. Met behulp van nieuwe, geavanceerde technologie biedt Norton AntiVirus 2004 bescherming tegen opkomende bedreigingen die zich anders voordoen dan virussen, zoals spyware en keystroke logging-programmas. Met Norton AntiVirus 2004 kunnen thuisgebruikers en kleine kantoren zich pro-actief beschermen tegen inbraken op privacy en beveiliging die vaak veroorzaakt worden door deze nieuwe bedreigingen.

Dankzij nieuwe detectiemogelijkheden scant Norton AntiVirus 2004 ook programmas op de computer die gebruikt kunnen worden om de veiligheid van een systeem in gevaar te brengen, de persoonlijke gegevens van de gebruiker te bespioneren of zijn online gedrag te volgen. Norton AntiVirus 2004 zal deze bedreigingen identificeren en blokkeren wanneer ze het systeem binnenkomen. De bedreigingen worden gedecteerd via scans van bijlagen in e-mails en expresberichten of via systeemscans op aanvraag.

Norton AntiVirus 2004 biedt gebruikers van Windows 2000/XP ook extra bescherming tegen virussen in gecomprimeerde bestanden het type bestanden dat doorgaans wordt uitgewisseld via diensten als peer-to-peer-netwerken of expresberichten. Deze nieuwe functies voor scanning van gecomprimeerde bestanden in real-time voorkomt dat gebruikers van diensten voor bestandsuitwisseling geïnfecteerde bestanden doorsturen, ook al zijn die gecomprimeerd.

Net als bij vorige versies van het product zal Norton AntiVirus 2004 gebruikers blijven helpen om maximale bescherming te realiseren met minimale inspanning. Alle bestanden worden automatisch gescand op verdachte code en virussen, wormen en Trojaanse paarden worden automatisch verwijderd zonder tussenkomst van de gebruiker. Deze bescherming wordt verder uitgebreid doordat Norton AntiVirus op een consequente manier en automatisch beschermt tegen inkomende en uitgaande bedreigingen op elk punt in het systeem. Norton AntiVirus 2004 is na installatie onmiddellijk gebruiksklaar met alle belangrijke beveiligingsinstellingen standaard actief, inclusief real-time scanning, automatisch updaten en geavanceerde op heuristiek gebaseerde opzoekmethoden.

Om de bescherming van Norton AntiVirus 2004 tegen nieuwe online bedreigingen continu up-to-date te houden, voert de LiveUpdate functie van Symantec voortdurend controles uit op zoek naar nieuwe virusdefinities. Wanneer de gebruiker online is zal LiveUpdate de updates dan automatisch downloaden op de achtergrond, zonder de activiteiten op de computer te onderbreken.

Norton AntiVirus 2004 Professional Edition
Norton AntiVirus 2004 is ook beschikbaar in professionele editie. Deze bevat naast alle functies van de standaard versie bijkomende functies die de integriteit en beveiliging van de gegevens garanderen. Norton AntiVirus 2004 Professional bevat zowel een component voor gegevensherstel waarmee de gebruiker bestanden kan herstellen die beschadigd of per ongeluk gewist werden, als een data-cleaning-tool die opzettelijk gewiste bestanden digitaal versnippert. En om gezinnen of thuiskantoren met meer dan één pc afdoende te beschermen, biedt Norton AntiVirus 2004 Professional een licentie voor twee computers.

Prijzen en beschikbaarheid
Norton AntiVirus 2004 en Norton AntiVirus 2004 Professional Edition zijn los verkrijgbaar maar ook als geïntegreerd onderdeel van Norton Internet Security 2004 en Norton SystemWorks 2004. Norton AntiVirus 2004 en Norton AntiVirus 2004 Professional Edition zijn per direct beschikbaar in het Nederlands. De adviesprijs exclusief BTW is respectievelijk EUR 46.22 en EUR 63.03. Een pakket Norton AntiVirus 2004 voor 5 gebruikers kost EUR 202.21 exclusief BTW. Alle prijzen zijn inclusief een jaarabonnement op updates en virusdefinities van Symantec.

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in internetbeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen en appliances voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt actief met virusbescherming, firewall en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, internetcontent- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 36 landen. Het Nederlandse kantoor sales & marketing is gevestigd in Leiden. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.