Ministerie van Defensie


---


---

foto: een militair achter zijn wapen neemt een slok water. Het is nog steeds zeer warm,49 graden in de schaduw. (Hennie Keeris)

Kamp bezoekt SFIR leiders in Bagdad

26-09-2003

Minister Henk Kamp is op de 2e dag van zijn bezoek (25 september) naar Bagdad gereisd om daar enkele leiders van SFIR te ontmoeten. Zo had hij onder andere een gesprek met Jeremie Greenstock, de afgezant van Tony Blair. Daarnaast had hij een onderhoud met de commandant van de Amerikaanse en Britse troepen, Amerikaanse drie sterrengeneraal Ricardo Sanchez.

Na dit bezoek reisde hij met een Chinook helikopter naar Rumaythah om zijn bezoek aan de Nederlandse militairen voort te zetten. In As Samawah had de bewindsman een ontmoeting met de Iraakse minister van Arbeid van de huidige interimregering Sheik Sammi. De minister keert naar verwachting vrijdagavond terug in Nederland (foto's: Hennie Keeris).
foto: Minister Kamp werd door Sheik Sammi (rechts) ujitgenodigd voor een diner. (Hennie Keeris) foto: De commandant van het 1e mariniersbataljon, luitenant-kolonel Dick Swijgman ontvangt de minister die met een Chinook helikopter vanuit Bagdad aankwam. (Hennie Keeris)