Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 september 2003

Aanrijding met letsel

Busje komt in weiland terecht,bestuurster gewond, 2 honden ongedeerd

Enschede

Donderdagmiddag omstreeks 17.25 uur, werd een aanrijding gemeld op de kruising Zuid-Esmarkerrondweg - Lappenpad in Enschede. Een 61 jr. automobilist uit Enschede, verleende komende vanaf het Lappenpad, geen voorrang aan een 43 jr. automobiliste, ook uit Enschede, die over de Zuid-Esmarkerrondweg reed. De auto van de 61 jr. belandde in een greppel en het busje waarin de 43 jr. reed kwam in een naastgelegen weiland terecht. De 61 jr. kon zelf uit zijn auto komen, de 43 jr. werd met behulp van de brandweer uit haar auto gehaald. Beiden zijn met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het busje waarin de 43 jr. reed, is een busje van de hondenuitlaatservice. De twee honden, die in het busje zaten, bleven ongedeerd en zijn door de dierenambulance naar een dierenopvangcentrum overgebracht. Beide auto's zijn afgesleept. (bps: 03-126740)

Veel te snel, rijbewijs kwijt

Met 157 km. per uur waar 100 is toegestaan

Enschede

Donderdagavond 25 september, om ongeveer 18.45 uur, werd geconstateerd dat een 31 jr. automobilist uit Enschede veel te hard reed over de A 35 in zijn woonplaats. Geconstateerd werd dat hij met een snelheid van 157 km. per uur reed, daar waar 100 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (bps: 03-126758)

Poging beroving

Mevrouw slaat overvaller met hondenriemen van zich af.

Haaksbergen

Donderdagmiddag 25 september, omstreeks 13.25 uur, kwam een 45 jr. Haaksbergse mevrouw aan het politiebureau in haar woonplaats. Zij vertelde dat ze even daarvoor op de Grintenbosweg in Haaksbergen is overvallen door een jongen. Zij had haar twee honden uitgelaten in het wandelgebied aan de Grintenbosweg, toen ze van achteren door een jongen was aangevallen. Door met de twee hondenriemen die ze in haar hand hield van zich af te slaan, kon ze de overvaller verjagen. Wel herkende ze de jongen toen de capuchon, die hij over zijn hoofd had getrokken, bij de worsteling afviel. De jongen rende weg via de spoorlijn. Direct werd door de politiemensen een bezoek gebracht aan de ouderlijke woning van de jongen. Hier werd hij, een 14 jr. aangetroffen en aangehouden. Hij bekende onmiddellijk de vrouw te hebben willen overvallen. Aan het bureau is een verklaring van hem opgenomen en vandaag, vrijdag de 26e, zal met justitie worden overlegd wat er met de 14 jr. moet gebeuren. (bps: 03-126517)

Aanhouding na o.a. belediging

Man is vervelend, wil niet weg en beledigd politiemensen

Enschede

Vrijdagmorgen 26 september, om ongeveer 04.00 uur staan politiemensen op de Oude Markt in Enschede. Op het moment dat zij iets noteren met betrekking tot een eerder voorval, worden ze daarbij lastig gevallen door een naar later blijkt 25 jr. man uit Almelo. Ook na vordering om zich te verwijderen, blijft hij zich overal mee bemoeien. Hierop is hij aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering om weg te gaan. Na zijn aanhouding beledigd hij de politiemensen en is hij aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de vrijdag is de 25 jr. afgehoord en met een proces-verbaal weer heengezonden. (bps: 03-126857)

Aanhoudingen na mishandeling

Twee mannen mishandelen iemand en bij arrestatie worden drugs weggegooid.

Hengelo / Enschede

Vrijdagmorgen 26 september, om ongeveer 02.40 uur, wordt gemeld dat op het Stationsplein in Hengelo, iemand door twee anderen is mishandeld. Op het Stationsplein worden de politiemensen aangesproken door een 38 jr. man uit Hengelo, die verteld dat hij even daarvoor door twee mannen is geslagen.De 38 jr. had bij de taxistandplaats op een taxi staan wachten die hij besteld had. Ook de twee mannen hadden zich bij de taxistandplaats vervoegd met de mededeling dat de eerste de beste taxi die aan kwam rijden voor hen was. Hierop had de 38 jr. gereageerd door te zeggen dat dit dan niet de taxi was die hij besteld had. Direct had hij toen van de twee enkele klappen gekregen. De twee waren daarop in een taxi gestapt, die hen, naar bij controle bleek, naar Enschede moest brengen. De 38 jr. is meegenomen naar het bureau voor de aangifte en in Enschede werd op de Hengelosestraat de taxi afgevangen en werden de twee inzittenden, een 20 jr. Enschedeër en een 20 jr. Almeloer, aangehouden. Bij het uitstappen werd door de politiemensen gezien dat de Enschedeër iets weggooide. Dit bleken even later een achttal dichtgevouwen papiertjes te zijn met daarin vermoedelijk cocaïne. De twee zijn overgebracht naar het bureau en opgesloten. Onderzoek wordt ingesteld (bps: 03-126843)

Eenzijdige aanrijding

Klapband, een inzittende naar het ziekenhuis

Hengelo

Donderdagmiddag 25 september, om ongeveer 14.50 uur, kwam een 19 jr. automobiliste uit Enschede, met haar auto in de middenberm van de A35 tot stilstand. Een klapband, ten gevolge van vermoedelijk te lage bandenspanning, was hiervan de oorzaak. Een van de inzittenden van de auto, een eveneens 19 jr. Enschedese is voor onderzoek door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is zij in ieder geval een nacht ter observatie opgenomen. (bps: 03-126589)

Aanrijding met letsel

Automobiliste geeft geen voorrang aan fietster

Hengelo

Donderdagmiddag 25 september, om 15.40 uur, verleende een 90 jr. automobiliste uit Hengelo geen voorrang aan een 51 jr. Hengelose, die op haar fiets over het fietspad van de Elsbeekweg reed. De 90 jr. kwam vanaf de Oude Molenweg. De 51 jr. is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. (bps: 03-126658)

Paard op hol

Paard slaat op hol, bestuurder van de wagen gewond

Weerselo

Donderdagavond 25 september, om ongeveer 18.10 uur, reed een 78 jr. inwoner van Weerselo met paard en wagen over de Kemperdijk in zijn woonplaats. Om nog onbekende reden, sloeg het paard plotseling op hol en sloeg de wagen over de kop, waardoor de 78 jr. onder de wagen terecht kwam. Met in ieder geval een beenfractuur is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo (bps: 03-126735)

Rijden onder invloed

Met 1.15 promille alcohol in het bloed achter stuur van auto

Rossum

Bij controle bleek vrijdagmorgen om ongeveer 00.30 uur, dat een 29 jr. inwoner van Rossum te veel alcoholhoudende dranken had genuttigd. Hij werd op de Grotestraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Na aanhouding is hij overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 1.15 promille uitwees. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-126828)

Snel op motor, rijbewijs kwijt

Met 134 km. per uur, daar waar 80 is toegestaan

Fleringen

Surveillerende politiemensen, reden donderdagmorgen 25 september om ongeveer 10.00 uur, met een videoauto over de Ootmarsumseweg tussen Ootmarsum en Fleringen. Hierbij werden ze door een "snelle" motorrijder ingehaald. Na een achtervolging, waarbij een snelheid werd geconstateerd van 134 km. per uur, daar waar 80 is toegestaan, werd de bestuurder van de motor, een 24 jr. man uit Denekamp, in Fleringen aan de kant gezet. Hij is meegenomen naar het politiebureau in Tubbergen. Hier is zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-126420)

Aanhouding notoire winkeldief

Winkeldief op herhaling, had ook nog 3 vonnissen openstaan

Oldenzaal

Donderdagmiddag 25 september, werd door de eigenaar van een winkel aan de Steenstraat in Oldenzaal een winkeldief betrapt. Bleek dezelfde persoon te zijn die reeds twee keer eerder bij hem in de winkel o.a. een aantal telefoonkaarten had gestolen. De dief, een 31 jr. Enschedeër werd door de politiemensen overgenomen en overgebracht naar het bureau. Hier is hij na overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. Bovendien bleek aan het bureau dat de 31 jr. nog een drietal vonnissen had openstaan voor in totaal 67 dagen gevangenisstraf of een vervangende boete van in totaal ongeveer 1875 euro. In eerste instantie zal de zaak van de winkeldiefstal verder worden onderzocht, waarna hij vermoedelijk voor de 67 dagen wordt opgesloten (bps: 03-126714)

Ernstige aanrijding

Motorrijder zwaar gewond naar ziekenhuis

Wierden

Werd donderdagavond om ongeveer 17.45 uur een ernstige aanrijding gemeld op de kruising Ypeloweg - Kippershoekweg in Wierden. Bleek dat een 64 jr. automobilist uit Wierden, rijdende over de Kippershoekweg, geen voorrang had verleend aan een 30 jr. automobilist uit Hengelo, die over de Ypeloweg had gereden. Door de aanrijding reed een achter de 30 jr. automobilist rijdende 45 jr. motorrijder uit Borne, vol in de flank van de auto van de 30 jr. Deze laatste schoot met zijn auto door een weiland in en de motorrijder werd gelanceerd en kwam 20 meter verder op het wegdek terecht. De motorrijder is met ernstige verwondingen, o.a. een schedelbasisfractuur, overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Later op de avond is hij in verband met de ernst van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Alledrie de voertuigen zijn total loss afgevoerd. (bps: 03-126747)

Rijden onder invloed

Met 1.13 promille in het bloed rijdend achter stuur van auto aangetroffen

Almelo

Werd een 30 jr. automobilist uit Oldenzaal gecontroleerd op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. Bleek dat hij behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken en aan het bureau wees de ademanalyse 1.13 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt.(bps: 03-126836)

"Snelle" automobilist raakt rijbewijs kwijt

Met 143 km. over weg waar 80 is toegestaan

Haarle / Wierden

Werd vrijdagmorgen 26 september in alle vroegte om ongeveer 06.00 uur een "snelle" automobilist gesignaleerd op de Nijverdalsestraat in Wierden. Tijdens het achter deze automobilist aanrijden, hetgeen via de Nijverdalsestraat verder ging over de Almelosesweg in Haarle, gem. Hellendoorn, werd een snelheid geconstateerd van 143 km. per uur, daar waar 80 km. is toegestaan. In Haarle is de automobilist, een 53 jr. Almeloër, aan de kant gezet en hij is meegenomen naar het bureau in Almelo, waar zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-126867)

Bestelbus gestolen

Bestelbus ontvreemd vanaf parkeerplaats

Nijverdal

Donderdag 25 september, werd tussen 10.15 en 16.00 uur een witte bestelbus ontvreemd vanaf een parkeerplaats aan het Hendrik Wormserplein in Nijverdal. Het gaat om een Hyundai bestelbus met dubbele cabine met het kenteken VV-BD-23. In de bestelbus, die van een 38 jr. man uit Almelo is, lagen o.a. diverse onderdelen en gereedschappen van racefietsen en een groene Gazelle toerfiets. (bps: 03-126643)

Acht auto's opengebroken

Auto's opengebroken, slot vernield en radioapparatuur weg

Nijverdal

In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 september, werden in Nijverdal een achttal auto's opengebroken. Vier aan de Vondelstraat, 2 aan de Constatijn Huygenstraat, een aan de P.C. Stamstraat en een aan de Roemer Visscherstraat. In alle gevallen werd een slot van een van de portieren opengebroken en was radioapparatuur de buit. De politie sluit niet uit dat het in alle acht de gevallen om dezelfde dader cq daders gaat. Wellicht zijn er mensen die in die nacht iets gezien of gehoord hebben. (bps: o.a. 03-126357)

Twee amazones gewond

Twee jeugdige amazones vallen van hun paard en zijn overgebracht naar het ziekenhuis

Rijssen en Almelo

Donderdagmiddag omstreeks 16.30 en 16.55 uur, viel in respectievelijk Rijssen aan de Witmoesdijk en in Almelo aan de Kolthofsingel, een amazone van haar paard. In Rijssen betrof het een 15 jr. meisje uit Rijssen en in Almelo een 13 jr. uit Almelo. Beiden zijn voor nader onderzoek door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. (bps: 03-126666 / 03-126688)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --