Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Matangi Kwartet presenteert single op grote hoogte

De laatste noten van Bats from Hell waren nog nauwelijks uitgeklonken of twee vleermuizen duikelden op grote hoogte van het dak van de Euromast af. Al bungelend op bijna 80 meter hoogte en met de nodige acrobatische toeren overhandigden deze als vleermuis uitgedoste abseilers elkaar de nieuwe cd-single Bats from Hell van het Matangi Kwartet. Trots toonden ze hun exemplaar aan het aanwezige publiek.

Middels deze verrassende actie presenteerden de leden van het Matangi Kwartet op donderdag 25 september hun nieuwste product aan het Nederlandse muziekleven. Een unicum, want in de klassieke muziekwereld is het uitbrengen van een single slechts zelden vertoond.

Primarius Maria-Paula Majoor van het Matangi Kwartet lichtte toe hoe de compositie Bats from Hell van Chiel Meijering ruim een jaar geleden is ontstaan. Het kwartet trad toen op in de concertserie Het Debuut en vroeg Meijering om een nieuwe compositie voor hen te schrijven. Al vrij snel nadat Meijering het stuk voltooide besloten de vier leden van het Matangi Kwartet om deze uitzonderlijke single te gaan opnemen. Dit stuk is het volgens hun waard om een bijzondere plaats in het muziekleven in te nemen.

De cd-single Bats from Hell is verkrijgbaar via de Nederlandse klassieke muziekzaken en op de website www.batsfromhell.com, die voor dit project is ingericht.

Informatie voor de pers
Voor meer informatie over het Bats from Hell project van Matangi, recensie-exemplaren van de cd en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het Matangi Kwartet, Stephan Dunweg, tel. 06-51997674 of stephan.dunweg@matangi.nl. Zie ook www.matangi.nl.

Beeldmateriaal bij dit bericht kunt u in hoge resolutie ook downloaden vanaf de locatie http://www.matangi.nl/pers/presentatiebatsfromhell.