Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJSSELSTREEK



Datum: 26 september 2003


P E R S B E R I C H T



De politie in de IJsselstreek waarschuwt weer voor een oplichter, die oudere mensen geld afhandig tracht te maken. Gisteren werden in Brummen, Eerbeek en Zutphen vijf mensen met vreemde verhalen benaderd, waarbij duidelijk was, dat men op geld uit was. Het bleef gelukkig bij pogingen.


Werden er afgelopen week in de achterhoek nog mensen benaderd door een zogenaamde bankmedewerker of verzekeringsman, gisteren heeft man zich als agent en beveiligingsbeambte naar binnen trachten te praten. In het ene geval vertelde de man, dat hij een verdachte persoon bij betrokkene in de tuin zag, in een ander geval zouden er twee ontvluchte jongens in de woning van de betrokkene zitten.


Wanneer er om een legitimatiebewijs werd gevraagd toonde de man een pasje en hield zijn duim op een foto. Uit onderzoek is inmiddels gebleken, dat de man niet alleen opereert maar een handlanger in een auto in de buurt heeft staan. Men verplaatst zich in een bruin/rode auto, een oud model. De man die aan de deur was is tussen de 40 en 50 jaar, ongeveer 1.90 m lang en heeft een breed postuur, blond/grijs achterover gekamd haar.


De politie adviseert om NOOIT een vreemde binnen te laten, met welk smoesje dan ook. Vraag altijd naar een legitimatiebewijs en overtuig u, dat dit klopt. Bij twijfel: zeg, dat u de politie zult bellen en doe dit gerust.


Einde bericht


Voor info: Anton de Ronde 055 - 5486052.


---- --