Persberichten - 26/09/2003

Punch International draagt activiteiten dochter Punchtronics over aan Valorics

Lier, 26 september 2003 - Punch International NV, met hoofdzetel in Lier en Valorics NV gevestigd in Zellik, hebben een principieel akkoord bereikt over de overname van de activiteiten van Punchtronics de vestiging van Punch in Colfontaine.

Punch International en Punchtronics

In juni 2002 nam Punch International het noodleidende MCMS over uit gerechtelijk akkoord, waarna het de activiteiten onder de naam Punchtronics verder zette. Punchtronics maakt deel uit van de Punch business unit Assemblies en plaatst elektronische schakelingen en processoren op printed circuit boards of PCBs. Tevens worden deze PCBs in een volledige mechanische behuizing van de klanten geïntegreerd en getest. In 2002 werd het productie-apparaat nog grondig gemoderniseerd, zodat vandaag aan hoge technologische eisen kan voldaan worden.

Punchtronics en Valorics

Valorics werd opgericht in 1990 en is gespecialiseerd in de bestukking en bekabeling van elektronische componenten. Het bedrijf beschikt over een uitgebreide engineering en R&D capaciteit. Valorics werkt als co-maker voor een breed klantenspectrum en is daarom vertegenwoordigd in de meeste sectoren van de industrie. Door de overname van Punchtronics wordt er een extra injectie gegeven in de afdeling eindassemblage die in 1999 werd opgestart.

De principiële overeenkomst omvat de overname van alle activa (personeel, apparatuur, stock en voorraden). De overname zou gebeuren aan de gecorrigeerde boekwaarde van de activa, geraamd op EUR 2 miljoen. Punch en Valorics verwachten dat de transactie ten laatste einde oktober volledig afgerond zal zijn. Voor Punch zou de impact van deze transactie op de globale omzet voor 2003, afhankelijk van de precieze timing, maximaal EUR 1,4 miljoen bedragen (de omzet voor het eerste halfjaar van 2003 bedroeg EUR 3,8 miljoen) . Punch zou eveneens een eenmalige uitzonderlijke kost boeken van ca. EUR 450 duizend, die echter meer dan gecompenseerd zou worden door vermeden verliezen. Voor 2003 zou de impact op de rentabiliteit van de groep derhalve positief zijn daar Punchtronics tot op heden operationeel nog geen positieve bijdrage leverde.

Guido Dumarey, CEO Punch International: Alhoewel de activiteiten van Punchtronics perfect passen binnen de strategie van de groep waarbij in toenemende mate gefocust wordt op activiteiten die een hogere toegevoegde waarde kunnen leveren, is het aanbod van Valorics op dit ogenblik zeer interessant. Het biedt immers voordelen voor beide partijen. De integratie en rentabilisering van de plant zijn nog niet voltooid, en de vooralsnog teleurstellende bijdrage tot het groepsresultaat wordt op deze manier zeker beperkt tot 2003.

Luc Luytens, afgevaardigd bestuurder Valorics: Met de overname van Punchtronics realiseren wij op zeer korte termijn een schaalvergroting die de rentabiliteit van het bedrijf in haar geheel in positieve zin zal beïnvloeden. Verder is er het commercieel karakter van de overeenkomst dat extras biedt voor zowel printbestukking, kabelconfectie als eindassemblage.

Over Punch International

Punch International, opgericht in 1982, is een Belgische industriële groep die actief is in de elektronica industrie. De voorbije jaren heeft Punch de evolutie doorgemaakt van een producent van elektronische componenten tot een bedrijf waarbinnen technologie en onderzoek en ontwikkeling een vooraanstaande plaats innemen. Punch spitst zich toe op het aanleveren van totaaloplossingen. Enerzijds opereert Punch als onderaannemer met op maat gesneden dienstverlening voor de televisie-industrie, en voor bedrijven actief in de consumentenelektronica en gespecialiseerde communicatietechnologie. Anderzijds levert Punch totale systemen, service en verbruiksgoederen aan industriële eindklanten in de grafische industrie. Punch streeft ernaar om met totale oplossingen tegemoet te komen aan de klantenvereisten op gebied van kwaliteit, kosten, levering en dienstverlening. Haar missie daarbij is: "the art of making our customers' life easy". Punch stelt wereldwijd ca. 3000 mensen tewerk in 22 vestigingen, gespreid over Europa, Azië en Amerika. Punch International staat sedert 1999 genoteerd op de beurs van Brussel, nu Euronext, en maakt er deel uit van de NextPrime index.

Alle persmededelingen en andere informatie zijn beschikbaar op www.punchinternational.com en www.euronext.com

Over Valorics

Valorics NV is opgericht in 1990 op initiatief van Herman Van Haesendonck en Luc Luytens. Oorspronkelijk richtte het bedrijf zich alleen op de bestukking van printplaten. Later breidde Valorics zijn dienstverlening uit naar andere disciplines zoals kabelconfectie en eindassemblage. Door de oprichting van EMAP begin dit jaar kan de klant tevens beroep doen op een zeer ruime technische kennis van een groep ingenieurs die zich voornamelijk bekwaamd hebben in het productierijp maken en testen van electronica of afgewerkte apparaten in het algemeen. Omdat flexibiliteit en kwaliteit belangrijk zijn, heeft het management steeds een politiek gevoerd van locale aanwezigheid. Dit laat toe ommiddellijk adequaat te reageren op de behoeften van de klant. Enkele cijfers: na overname van Punchtronics beschikt men over 6 vestigingen in België, een personeelsbestand van
+/- 300 mensen en een omzet die voor volgend jaar gebudgetteerd is op 50.000.000 EUR.

Bron: Punch International Provider: Euronext Brussels