Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Studenten gaan eigen instelling na bachelorfase verlaten.

Amsterdam, 26 september 2003 - Ruim 53% van de studenten is van plan om na de bachelorfase de eigen instelling te verlaten. Een en ander blijkt uit de Sum bachelor-master poll die in september 2003 is gehouden onder hbo- en wo-studenten. Minder dan de helft (46%) verwacht een master aan de eigen instelling te volgen.

22% van de respondenten gaat na de bachelorfase een baan zoeken, terwijl ruim 14% van plan is een masteropleiding in het buitenland te volgen. 10% stapt voor een master over naar een andere instelling in Nederland. Aanvullend onderzoek zal worden gepubliceerd in de masterspecial van Sum (november-editie).

Sum

Sum is het landelijke studentenmagazine wordt verspreid op universiteiten en hbo-masterinstellingen. Sum is informatiebron over de bachelor- en masterstructuur en inventariseert welke effecten de invoering hiervan hebben op zowel studenten als instellingen. In zowel de masterfase als in de arbeidsmarkt.

Aromedia

Aromedia is uitgever van de merken TKMST, Sum en Carp. Deze merken omvatten onder andere tijdschriften, gidsen, agenda's, websites en cd-rom's. Tevens organiseert Aromedia elk jaar Studie Beurs en doet ze met de TKMST Monitor onderzoek onder ruim 25.000 scholieren. Alle producten van Aromedia worden gemaakt ter ondersteuning van scholieren, studenten en professionals, in de leeftijd van 11 tot 36 jaar, bij het maken van belangrijke keuzes op het gebied van studie, werk en leven.


---