Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht van het Wereld Natuur Fonds
26 september 2003

MEER DONATEURS VOOR WERELD NATUUR FONDS

Het aantal donateurs van het Wereld Natuur Fonds is in het boekjaar juli 2002-juli 2003 met 25.000 gegroeid naar in totaal 850.000 personen. Daaronder 84.000 jeugdleden die tezamen de WNF-Rangerclub vormen, de grootste wilde dierenclub voor kinderen in de wereld. De organisatie is uitermate blij met de groei van het aantal donateurs en jeugdleden. Een breed draagvlak in de Nederlandse samenleving maakt dat het Wereld Natuur Fonds zich wereldwijd met succes in kan blijven zetten voor behoud en herstel van waardevolle natuurgebieden.

Het feit dat een nog steeds groeiend aantal mensen belang hecht aan het opkomen voor de natuur, is voor het Wereld Natuur Fonds een enorme stimulans. De organisatie ziet het ook als een bevestiging van de succesvolle WNF-aanpak, waarin oplossingsgericht werken en de samenwerking zoeken met lokale bevolking, bedrijven en overheden centraal staan. De natuur staat wereldwijd onder druk, de inspanningen van het Wereld Natuur Fonds blijven op heel veel plekken heel hard nodig. Geen reden dus om achterover te leunen, de steun van een ieder is en blijft heel welkom.

Het Wereld Natuur Fonds-Nederland is in 1962 opgericht en maakt deel uit van de internationale natuurbeschermingsorganisatie WWF. De organisatie maakt zich wereldwijd sterk om de voortschrijdende vernietiging van de natuurlijke soortenrijkdom op aarde te stoppen en waar mogelijk de natuurlijke processen te herstellen. Het Wereld Natuur Fonds wil in samenwerking met anderen werken aan een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de natuur.


---

Meer informatie:
Marie-Christine Lanser-Reusken, persvoorlichter,
tel: 030-6937374 of mobiel 06-21548657 of e-mail: mlanser@wwf.nl
---
Wereld Natuur Fonds
unit persvoorlichting
Boulevard 12
3707 BM Zeist