Rabobank Nederland

Introductie Rabo Global Titans Obligatie

Rabobank Nederland, 26/09/2003 14:01
---

Rabobank introduceert de Rabo Global Titans Obligatie voor particuliere beleggers. Deze achtjarige obligatie geeft de eerste drie jaar een jaarlijkse couponrente van 5,5%. Vanaf het vierde tot en met het achtste jaar is de hoogte van de rente afhankelijk van de ontwikkelingen op de beurs en kan de rente oplopen tot maximaal 8% per jaar. Naast de rentevergoeding ontvangt de belegger op de einddatum gegarandeerd de volledige nominale waarde.

De looptijd van het product is 8 jaar (einddatum is 24 oktober 2011). De inschrijvingsperiode begint op maandag 29 september 2003 en zal naar verwachting eindigen op 17 oktober 2003, om 15.00 uur. De Rabo Gobal Titans Obligaties worden naar verwachting vanaf 20 oktober 2003 dagelijks verhandeld op Euronext Amsterdam. De omvang van de uitgifte is initieel vastgesteld op EUR 50 miljoen. De uitgifteprijs is vastgesteld op 100,50% (EUR 1.005). De nominale waarde per Garantiecertificaat bedraagt EUR 1.000. Dit is ook de waarde van de obligatie op de einddatum.

Global Titans Mandje De rentecoupons van de Rabo Global Titans Obligatie zijn gekoppeld aan het Global Titans Mandje. In dit mandje zijn 50 wereldwijd gespreid grote bedrijven vertegenwoordigd waarbij deze fondsen elk voor 1/50 deel meetellen. Daarbij is een goede spreiding over verschillende sectoren aangebracht om niet afhankelijk te zijn van één bepaalde sector. Bij de start van de obligatie worden de huidige 50 fondsen van de Dow Jones Global Titans-index als uitgangspunt genomen en vastgelegd in dit mandje. Voorbeelden van fondsen in het mandje zijn: ING Groep N.V., Nokia OYJ, Walt Disney Corp., Siemens AG, GlaxoSmithKline plc.

Rendement De prestaties van elk van de vijftig Titanen die deel uitmaken van het mandje bepalen de couponrente in het vierde tot en met het achtste jaar. Vanaf het vierde jaar wordt elk jaar de prestatie van elk aandeel apart bepaald, gerekend vanaf de startwaarde aan het begin van de looptijd met een maximum van 8%. Het gemiddelde van de prestaties van deze fondsen, bepaalt de hoogte van deze jaarlijkse couponrente. Indien de gemiddelde prestatie van de 50 aandelen 0% of lager is, ontvangt de belegger geen jaarlijkse uitkering. Naast de rentevergoeding ontvangt de belegger op de einddatum gegarandeerd de volledige nominale waarde.

Het prospectus is vanaf 29 september 2003 kosteloos verkrijgbaar bij de Rabobank.