Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

26-09-2003
Subsidie recreatieve en promotioneel opgezette activiteiten 2004

De raad heeft in juli j.l. een subsidieregeling vastgesteld waarmee recreatieve en promotioneel opgezette activiteiten kunnen worden ondersteund. Jaarlijks is in totaal
10.000,- beschikbaar om de activiteiten te stimuleren. Het gaat hier om projecten zonder winstoogmerk, die een effectieve bijdrage leveren aan het verbeteren en stimuleren van recreatie en promotie in onze gemeente.

Voorwaarden
Een subsidieaanvraag dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo is er alleen geld beschikbaar voor projecten die openbaar toegankelijk zijn. In principe wordt geen subsidie verstrekt aan rechtspersonen die met hun activiteit gericht zijn op het maken van winst. Tevens moet de aanvrager geen overheidssubsidies ontvangen.

Aanvraagprocedure
De subsidie dient 13 weken voor het plaatsvinden van de activiteit te zijn aangevraagd.
Het bedrag van 10.000,- zal worden verdeeld over de verschillende subsidieaanvragers. Wij raden een ieder aan om een subsidieaanvraag voor een activiteit die in 2004 zal plaatsvinden zo spoedig mogelijk, dus nu reeds aan te vragen. Omdat er een beperkt budget is en de aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst is het mogelijk dat de subsidiepot leeg is als u uw subsidie op een laat tijdstip indient.

Rechtspersonen (stichtingen, verenigingen) en natuurlijke personen kunnen een beroep doen op deze subsidieregeling. De aanvraag moet worden ingediend via een voorgeschreven aanvraagformulier. Voor vragen over de subsidieregeling kunt u contact opnemen met mevrouw E.M. van Ruiten, telefoonnummer: 071-3327215, e-mailadres: l.vanruiten@gemeentealkemade.nl.