*** Persbericht ***

SkyAccess biedt draadloos alternatief voor ADSL

Voor bijna 1 miljoen huishoudens in Nederland is het nog steeds niet mogelijk om breedband Internet via de kabel of ADSL te krijgen. Met name kleine, landelijk gelegen plaatsen zijn hiervan de dupe. De drempel van 325 aanmeldingen die nodig zijn om een KPN centrale geschikt te maken voor ADSL, blijkt voor deze plaatsen veel te hoog. Daarom start Internet provider IntroWeb met een landelijke campagne onder de noemer geenADSL.nl? wel SkyAccess! SkyAccess is het draadloze alternatief voor ADSL en kan met veel minder aanmeldingen beschikbaar gemaakt worden. Als slechts 100 mensen uit een regio zich hebben aangemeld kan SkyAccess binnen 3 maanden beschikbaar zijn.

Actiegroepen
De actie richt zich ook op bestaande actiegroepen die al handtekeningen verzameld hebben om ADSL naar hun woonplaats te krijgen. Actievoerders krijgen voor elke aanmelding 2% korting op hun eigen abonnement. Op de site geenADSL.nl kunnen posters, persberichten en brochures gedownload worden om de actie kracht bij te zetten. IntroWeb gaat ook de actiegroepen ondersteunen door bijvoorbeeld het geven van informatieavonden.

SkyAccess
Met SkyAccess kan via een speciaal modem draadloos contact gemaakt worden met Internet. De gebruikte techniek is echter veel geavanceerder dan de veelgebruikte WiFi techniek waardoor bijvoorbeeld de beveiliging optimaal is en er door de gebruiker geen antenne geïnstalleerd hoeft te worden. Hierdoor is de installatie voor de gebruiker zeer eenvoudig. Per regio wordt door IntroWeb een centrale antenne geïnstalleerd met een bereik van circa 5 km rond de antenne. Abonnees kunnen binnen het bereik van deze antenne contact maken met het Internet en zijn dus niet gebonden aan een vaste plaats.

SkyAccess is inmiddels verkrijgbaar in 9 plaatsen in Oost Nederland en is leverbaar in twee verschillende abonnementsvormen: Lite (128Kbps) en Speed(512Kbps).

Meer informatie :


*** EINDE PERSBERICHT ****

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Petra Hogevonder
Marketing en Communicatie

IntroCom
Postbus 724 / 7550 AS Hengelo
tel: 074 243 01 05
fax: 074 242 98 95
www.introcom.nl / www.introweb.nl