Politie Limburg-Zuid

Minister Remkes bezoekt politie Limburg Zuid

Nixel
Maastricht 26-09-2003 - Donderdag 25 september 2003 heeft de minister van BZK, Dhr. Johan Remkes ,een bezoek gebracht aan de regiopolitie Limburg Zuid. Dit bezoek stond in het teken van de ondertekening van het regionaal convenant. Bovendien is in het bijzijn van het presidium door de Korpsbeheerder, burgemeester Leers van Maastricht, nadrukkelijk met de minister gesproken over de sterkteproblematiek van het Zuid-limburgse politiekorps.

Minister Remkes toonde daarbij begrip voor de situatie waarin het korps verkeert en heeft toegezegd dat hij wil meewerken aan het zoeken van oplossingen. Bovendien gaat de minister onder voorwaarden akkoord met een voorlopige afzwakking van de sterktedaling van het korps. De kosten daarvan zouden dan vanuit eigen financiële middelen door het korps moeten worden gedragen. Aan de hand van een nieuw landelijk budget verdeelsysteem zal vervolgens bepaald moeten worden op welke sterkte regiopolitie Limburg Zuid zal uitkomen.

v.l.n.r. Korpsbeheerder Leers, Minister Remkes, en Korpschef Velings

|v.l.n.r. Korpsbeheerder Leers, Minister Remkes, en Korpschef Velings|

In aansluiting hierop werd door Minister Remkes nog gesproken over de mogelijkheid om personeel van Defensie in te zetten voor politietaken. Hierover wordt momenteel overleg gevoerd tussen hem en zijn ambtscollega van het Ministerie van Defensie.

Met de ondertekening van het regionaal convenant is Limburg Zuid overigens pas het zesde korps dat deze overeenkomst heeft bekrachtigd met de benodigde handtekeningen. In het regionaal convenant staan afspraken over prestaties die het korps moet leveren. Bovendien vermeldt dit convenant de afspraken waaraan de ministeries van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties en van Justitie zich dienen te houden in de richting van het korps.