Gemeente Almere

Bernard Arnold nieuwe gemeentesecretaris

Bernard Arnold (47) wordt de nieuwe gemeentesecretaris bij de gemeente. Hij begint op 1 januari 2004. Van 1994 tot 2003 was Arnold lid van de Raad van Bestuur bij Quest International in Naarden. In die hoedanigheid was hij onder meer belast met het ontwikkelen en uitvoeren van het organisatie- en personeelsbeleid. In 2003 heeft Arnold een sabbatical genomen.

Daarvoor was Arnold werkzaam bij diverse onderdelen van Unilever. Zoals Lever Europe in België, Unichem International, Unilever Nederland en Calve-Delft. Bij het merendeel van de functies ging het om verantwoordelijkheden op het gebied van personeel en organisatie. Van 1990 tot 1992 werkte hij in Brussel als directeur sociale zaken bij de Europese Werkgevers Federatie (UNICE). Politieke ervaring deed Arnold op als assistent van Tweede Kamerlid Bert de Vries.

Arnold toont zich enthousiast om in Almere aan de slag te gaan: "Ik ben weliswaar nieuw in overheidsland, maar ik heb begrepen dat ik kan steunen op veel expertise en ervaring bij de gemeente. Samen met mijn kennis van organisaties hoop ik dat dat een goede basis vormt voor het werken aan eenheid in de organisatie en het beleid. Verder wil ik het college ondersteunen in hun collegiale werkwijze."

Bernard Arnold is de opvolger van Ig Caminada die in september met vervroegd pensioen is gegaan. De taken van de gemeentesecretaris worden in de tussentijd waargenomen door adjunct secretaris Jan Vogel.