Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Vrijdag 26 september 2003                                      
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Lent - tasjesroof

Een 67-jarige inwoonster van Lent liep gistermiddag over de Griftdijk-Zuid. Zij werd daar aangesproken door een man op een bromfiets die haar naar een onbekende straatnaam vroeg. Toen de vrouw zei die straat niet te kennen reed de man weg. Even later keerde hij om en sprak de vrouw opnieuw aan. Toen rukte de man haar tas van de schouder en reed vervolgens weg in de richting van de Rademakersstraat. De dader is een ongeveer 20-jarige man met een mager gezicht en een enigszins grote mond. Hij reed vermoedelijk op een zwarte bromfiets en had een zwarte helm op. De man was in het zwart gekleed.


Hennepkwekerijen ontmanteld

Donderdagmiddag heeft de politie in Nijmegen twee hennepkwekerijen ontmanteld. In een woning aan de Van Heutzstraat werd op zolder een kwekerij aangetroffen. Er werden 170 grote planten een 691 stekjes in beslaggenomen. Tevens trof de politie vijf kilo hennep aan. De planten en de aangetroffen apparatuur werden vernietigd. Een 46-jarige Nijmegenaar werd aangehouden.

In de kelder van een woning aan de Haagbeukstraat trof de politie een hennepkwekerij aan waar geen planten meer aanwezig waren. De apparatuur werd ook hier inbeslaggenomen. Hier werd een 37-jarige Nijmegenaar aangehouden.


Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

Een 27-jarige Nijmeegse reed donderdagmiddag met haar auto over de Dr. Schaepmanstraat. Zij kreeg daar bijna een aanrijding met een man op een fiets die aan de verkeerde kant van de weg reed. Daarop pakte de man zijn fiets op en gooide die enkele malen tegen de auto van de vrouw. Toen de vrouw uitstapte bedreigde de man haar en gooide vervolgens de fiets in haar richting. Daarop ging de man een woning binnen. Daar kon de man, een 22-jarige Nijmegenaar, door de politie worden aangehouden.


Fietsendief aangehouden

Medewerkers van de bewakingsdienst zagen gisteravond bij het winkelcentrum Dukenburg dat een man bezig was om een fiets te stelen. Zij spraken de man aan maar deze ging er snel vandoor. Bij de tunnel op de Viaductweg konden ze de man te pakken krijgen. Hij werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Het gaat om een 26-jarige Nijmegenaar. De eigenaar van de fiets, een 49-jarige Nijmegenaar, deed aangifte van poging tot diefstal.


Gestolen auto's
Gisteravond is vanaf de Willem Schiffstraat een blauwe Volkswagen Polo met kenteken 98-GN-FV gestolen. Aangifte deed een 26-jarige vrouw uit Oss.
Een 36-jarige inwoner van Horssen deed aangifte van diefstal van zijn blauwe Volvo S40 met kenteken SN-DG-11. Deze is vanmorgen gestolen vanaf de Waalkade.

Diefstal uit woning

Afgelopen woensdagmiddag kreeg een bejaarde bewoner van een woning aan de Krekelstraat een onbekende vrouw aan de deur. De vrouw deed alsof zij een bekende van een zoon van de man was. Daarop werd zij binnen gelaten. De man is met de vrouw naar de woonkamer gelopen en liet de buitendeur open staan. Vermoedelijk zijn daarop door handlangers van de vrouw uit een kamer een geldkistje en een horloge gestolen. Daarbij werd de kamer overhoop gehaald.
De politie adviseert met name ouderen om geen onbekenden in de woning binnen te laten.



District Tweestromenland


Inbrekers aangehouden

Afgelopen nacht werd een inbraak gemeld bij een bedrijf aan de Hadrianussingel in Beuningen. Toen de politie daar heen op weg was kwam ze op de genoemde weg een auto tegen met daarin drie mannen. Bij aankomst bij het bedrijf bleek er inderdaad ingebroken te zijn. Uit het bedrijf bleek geld weggenomen te zijn. Korte tijd later werd een inbraak gemeld bij een bedrijf aan de Karel Doormanstraat in Druten. De politiemensen kwamen daar dezelfde auto tegen. Daarop werden andere eenheden verzocht om naar de betreffende auto uit te kijken. Even later kon de auto op de Van Heemstraweg in Dreumel staande gehouden worden. De drie inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het betreft inwoners van Den Bosch van 20 en 19 jaar oud. In de auto trof de politie inbrekerswerktuigen aan.


Wijchen - aanrijding met letsel

Donderdagmiddag vond een aanrijding plaats op de kruising van de 10e straat Elsland met de Zuiderdreef. Een 27-jarige Wijchense kwam met haar auto vanaf de 10e straat Elsland en verleende geen voorrang aan een 48-jarige automobiliste, eveneens uit Wijchen. De 27-jarige werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het CWZ.


Heumen - project 'Veilig op weg naar school'

Het politieteam Heumen start vanaf maandag 29 september met het project 'Veilig op weg naar school'. Door politiemensen zijn de afgelopen weken alle scholen binnen de gemeente Heumen bezocht om voorlichting te geven omtrent het veilig vervoeren van kinderen naar en van school. Hierbij is aandacht besteed aan het gebruik van kinderzitjes op de fiets en het gebruik van kinderzitjes en autogordels in de auto. Via de scholen zijn folders van 3VO verspreid. Tevens is aan de scholen gevraagd om hier aan aandacht te besteden in de schoolkranten. Vanaf maandag 29 september zal er daadwerkelijk gecontroleerd gaan worden waarbij overtreders een bekeuring zullen krijgen. De politie hoopt door deze actie de ouders beter bewust te maken van de noodzaak om kinderen op een veilige manier naar school te brengen.


District De Waarden


Enspijk - inbraak in bedrijf

Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Dorpsstraat in Enspijk. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit het bedrijf werd een kluis weggenomen. Tevens nam men de sleutels mee van een auto die bij het bedrijf geparkeerd stond. Daarmee werd ook de auto gestolen. Het betreft een grijze Citroen C5 met kenteken 54-LH-GS.


Zaltbommel - aanrijding met letsel

Een 50-jarige automobilist uit Bodegraven verleende donderdagmiddag op de rotonde van de Nieuwe Tijningen en de Steenweg geen voorrang aan een 17-jarige vrouw uit Gameren die met haar bromfiets over de rotonde reed. De 17-jarige raakte gewond en werd overgebracht naar het Jeroen Bosch ziekenhuis.


Rossum - gestolen auto

Vanaf de Burg. van Randwijckstraat is gisteravond een zwarte Nissan Patrol met kenteken 50-BB-DJ gestolen. Aangifte deed een 48-jarige inwoner van die plaats.


Tiel - auto tegen boom

Vanmorgen reed een 18-jarige vrouw uit Opheusden met haar auto over de Industrieweg in de richting van Tiel. Ter hoogte van de Simon Stevinstraat raakte ze de macht over het stuur kwijt. Daardoor reed ze tegen een boom. De vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Ze werd naar het Rivierenland ziekenhuis overgebracht.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --