Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg heeft nieuwe voorzitter van de stadsdeelraad

Nico Papineau Salm (53) is in de afgelopen raadsvergadering met algemene stemmen gekozen als voorzitter van de stadsdeelraad in Zeeburg. Hij volgt daarmee Astrid Abendroth (VVD) op die het voorzitterschap niet meer kon combineren met haar drukke werkzaamheden.

Nico Papineau Salm is sinds de verkiezingen van 2002 raadslid voor de PvdA en was al plaatsvervangend voorzitter. Bij het aanvaarden van zijn voorzitterschap benadrukte Salm dat hij actief een bijdrage wil leveren de raad meer herkenbaar te maken voor de burgers in Zeeburg. Hij hoopt op nog meer debatten in de raad over onderwerpen die de burgers raken.
Salm: De raad zal zich naast het controleren van het Dagelijks Bestuur meer moeten concentreren op eigen standpunten. Daarbij zal de raad zelf het initiatief moeten nemen om onderwerpen op de agenda te zetten en zich niet alleen moeten beperken tot het reageren op voorstellen van het Dagelijks Bestuur. De agenda van de raad zal wat mij betreft in de toekomst meer bepaald worden door de actualiteit, onderwerpen die bewoners bezighouden. Maar het is natuurlijk aan de leden van de raad zelf om deze omslag in het functioneren te maken.