Stadsdeel Zeeburg

Subsidie winkeliers Indische Buurt

Woensdag 24 september 2003 werd in het Montessori College Oost een Informatiemarkt gehouden over Veilig Ondernemen. Deze bijeenkomst stond in het teken van het vergroten van de veiligheid van ondernemers en hun personeel en was georganiseerd door stadsdelen Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer. De aanwezige winkeliers waren enthousiast over de maatregelen voor criminaliteitspreventie.

Bestrijding winkelcriminaliteit
Om de winkelcriminaliteit te bestrijden hebben de ondernemers, politie en stadsdelen de krachten gebundeld in verschillende projectgroepen. Vanuit deze projectgroepen zijn de volgende initiatieven genomen:
* Oprichting Veiligheidssteunpunten

* Extra politiesurveillance in winkelgebieden
* Extra toezichthouders

* Verbetering van de straatverlichting

* Preventie: de politie geeft gratis Overval Preventie Adviezen aan ondernemers

Subsidie voor winkeliers
Op de informatiemarkt waren deskundigen aanwezig van onder meer de politie en leveranciers van producten voor winkelbeveiliging. Zij gaven winkeliers advies over de manier waarop zij zelf kunnen investeren om een overval of winkeldiefstal tegen te gaan. Omdat investeringen in veiligheid en preventie vaak erg kostbaar zijn, maken Europese subsidiegelden het mogelijk om de ondernemers in de Indische Buurt financieel tegemoet te komen.

Ondernemers die subsidie willen aanvragen, kunnen tot en met 31 oktober 2003 contact opnemen met Anke Doove, tel. (06) 261 342 29.