Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 26 september 2003

Christenplus.nl: nieuw online ontmoetingsplein voor christelijke senioren

Eindelijk is er voor christelijke senioren ook iets op Internet te beleven. Christenplus.nl is een nieuw online plein waar 50-plussers elkaar kunnen ontmoeten. Of ze nu op zoek zijn naar een reisgezel, een activiteitenpartner, of gewoon iemand om mee te mailen of te chatten.

Wie bijvoorbeeld op zoek is naar iemand om lange wandelingen mee te maken, of wie een bridgeavond wil organiseren, concert of etentje kan een bericht plaatsen op het digitale prikbord. Kortom, voor elk wat wils. Elke christenplusser beschikt daarnaast over een eigen profiel waar men iets over zichzelf kan vertellen. Eventueel kan een pasfoto aan het profiel worden toegevoegd. Dit profiel kan door andere leden worden bezocht, waardoor leden elkaar kunnen leren kennen. Via het interne mailsysteem en via de chatbox kunnen Christenplussers met elkaar in contact komen. Desondanks is Christenplus volledig anoniem; email-adressen en echte namen worden niet gepubliceerd.

Dankzij de brede opzet is Christenplus.nl geschikt voor alle christelijke 50-plussers uit Nederland en België. Zowel de actieve 50-plusser die een reisgezel zoekt, als de aan huis gebonden senior die via email met leeftijdgenoten contact wil leggen, kan op Christenplus.nl terecht.

De ontwerpers hebben tijdens de bouw van de website veel aandacht besteed aan gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid voor senioren. Daarnaast werken ervaren redacteuren voortdurend aan een schone en veilige website, terwijl ze altijd klaar staan om vragen per e-mail te beantwoorden.

Ellen Bijloo, één van de initiatiefnemers van het plein, denkt dat er veel vraag is naar een website voor christelijke senioren. Plussers zijn veel actiever dan vroeger, en staan nog helemaal in het leven. Steeds vaker ontdekken ze het Internet als medium om contacten te leggen, en komen er achter hoe leuk en eenvoudig het eigenlijk is. Maar op bestaande websites voelen ze zich vaak niet helemaal thuis.

Senioren kunnen Christenplus twee weken uitproberen via een gratis en vrijblijvend proefabonnement, dat via www.christenplus.nl aan te vragen is. Wie zijn of haar abonnement besluit te verlengen, betaalt hiervoor tot het eind van het jaar een introductieprijs van 10 euro.

Christenplus.nl is een initiatief van het christelijke relatiebemiddelingsbureau Vita Nova te Apeldoorn en webdeveloper Provident uit Amersfoort. Eerder lanceerden ze gezamenlijk Crosspoint.net, dat sinds november 2001 is uitgegroeid tot het grootste online ontmoetingsplein voor christelijke singles.

E I N D E P E R S B E R I C H T
Noot voor de redactie (