Politie Zaanstreek-waterland



15:00 25-SEP-03
loc.: ZAANSTAD NOORD, MEERDERE

Bromfietscontrole: 129 boetes

Tijdens een grootschalige bromfietscontrole in Zaanstad Noord van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur werden in totaal 189 bromfietsen gecontroleerd. Daarbij werden 129 beschikkingen uitgeschreven. Het grootste deel daarvan (89) betrof een overschrijding van de constructiesnelheid. Verder werden boetes uitgedeeld voor het niet in bezit hebben of niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat of verzekering, het niet dragen van een helm en niet voeren van een geel plaatje. Eén bromfiets werd in beslag genomen, twee bestuurders deden vrijwillig afstand van hun voertuig.

19:02 25-SEP-03
loc.: ZAANDAM, ABRAHAM KLOOSSTRAAT

Twee mannen aangehouden na vechtpartij

Naar aanleiding van een vechtpartij in de hal van een torenflat, zijn een 47-jarige en een 24-jarige Zaandammer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zouden een 29-jarige Zaandammer hebben mishandeld met een stok, nadat deze het duo tijdens een ruzie had bedreigd met een mes. Er ontstond een hectische situatie waarbij in en buiten de flat een aantal vechtpartijtjes plaatsvonden. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Heel. Na behandeling aan een hoofdwond en diverse kneuzingen mocht hij weer naar huis. Waar de ruzie over ging is niet duidelijk.

16:40 25-SEP-03
loc.: PURMEREND, NECKERSTRAAT

Schaap gestolen

Vanaf een weiland tussen de tennisbaan en het buurtje aan de Neckerstraat, is een schaap gestolen. Dit gebeurde tussen en . Dit weiland is bereikbaar via de parkeerplaats van de tennisbaan Neckslag.
Het betreft een ram, een witte Texelaar.

02:33 26-SEP-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, A7

Dronken automobiliste veroorzaakt verkeersongeval

Een 28-jarige automobiliste uit Amsterdam die donken achter het stuur zat, heeft op de A7 ter hoogte van Middenbeemster een verkeersongeval veroorzaakt. De vrouw was achter het stuur in slaap gevallen. Toen zij bijna de achterkant van de voor haar rijdende vrachtwagen raakte, schrok zij wakker en stuurde naar links. Om dit te corrigeren stuurde de vrouw vervolgens naar rechts, waardoor ze met de rechtervoorzijde van haar auto tegen de linkerzijde van de vrachtwagen botste. Op het bureau blies de Amsterdamse 255 ugl.

02:46 26-SEP-03
loc.: MONNICKENDAM, GALGERIET

Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf rond 02.20 is een circa 150 kilo zware kluis met inhoud gestolen. Men kwam binnen door een deur te forceren.

04:52 26-SEP-03
loc.: ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT

Frontale botsing

Een 29-jarige Amsterdammer is aangehouden nadat hij frontaal op een andere auto was ingereden. De vriendin van de man weigerde na een avondje stappen met hem mee terug te rijden omdat hij teveel gedronken zou hebben. De vrouw kon met anderen meerijden, waarop de verdachte wegreed over de Wilhelminabrug, richting de S.F. Lohmanstraat. Kort nadat de vriendin in een andere auto, met daarin in totaal vijf mensen, was ingestapt en de auto wegreed, kwam de verdachte met hoge snelheid terugrijden over de brug. Daarbij kwam hij op de verkeerde weghelft terecht met een frontale botsing tot gevolg. Niemand raakte gewond. Aan het bureau blies de verdachte 385 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

08:47 26-SEP-03
loc.: ZAANDAM, GIBRALTAR

Inbraak in school

Bij een inbraak in een school zijn twee computers en een printer gestolen. Men is binnengekomen door een raam te forceren en het pand in te klimmen.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-260903


23.00-02:00 25-SEPT-03
WORMERVEER, PROV WEG ZAANDAM-CASTRICUM/ZAANWEG

Vier bestuurders onder invloed

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum en de Zaanweg in Wormerveer werden bestuurders donderdagavond op het rijden onder invloed gecontroleerd. Vier automobilisten hadden te diep in het glaasje gekeken. Zij kregen een boete, een rijverbod van één tot enkele uren en een proces-verbaal. In totaal werd bij 150 bestuurders een blaastest afgenomen.

20:20 25-SEPT-03
PURMEREND, BOEKWEITSTRAAT

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

Een 51-jarige man uit Purmerend werd donderdagavond op de Boekweitstraat in zijn woonplaats aangehouden. Net op het moment dat agenten een auto over de weg zagen slingeren, kwam een melding binnen van een dronken bestuurder die even daarvoor in zijn auto was gestapt. Het betrof hetzelfde voertuig dat voor de agenten op de weg reed. Een blaastest wees uit dat de bestuurder ruim vier keer de limiet had overschreden. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

08:00-11:00 25-SEPT-03
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
60 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Middelie (80 km per uur) werd donderdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 140 km per uur. In totaal reed 5 % van alle bestuurders te hard.

HELE REGIO

Agressieve weggebruiker hele maand oktober centraal bij verkeerstoezicht

In Zaanstreek-Waterland zullen de hele maand oktober extra controle verkeerscontroles worden gehouden. Het verscherpte verkeerstoezicht staat geheel in het teken van de landelijke campagne 'Agressie in het verkeer'. Met zowel opvallende als onopvallende controles zal vanaf maandag 29 september tot en met 31 oktober 'jacht' gemaakt worden op asociale weggebruikers. Asociale rijders zullen zoveel mogelijk aan de kant worden gezet om behalve bekeurd, op hun gedrag te kunnen worden aangesproken.
Agressief rijgedrag zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties. Mensen die bewust overtredingen begaan in het verkeer, raken vaker betrokken bij een ongeval, zo blijkt uit onderzoek. Bestuurders die zich op hun beurt ergeren aan het gedrag van hun medeweggebruikers, zorgen ook weer voor gevaarlijke verkeersovertredingen. Een voorbeeld is bumperkleven omdat een andere weggebruiker onnodig lang links blijft rijden. In veel gevallen lokken dit soort situaties verbaal of zelfs fysiek geweld uit.
Ongeveer de helft van alle weggebruikers zegt bumperkleven de grootste ergernis in het verkeer te vinden.Te weinig afstand houden veroorzaakt veel ongevallen en files. Ongeveer 40 procent van alle ongevallen op de snelwegen zijn het gevolg van kop-staartbotsingen. Negen van de tien kop-staartbotsingen zijn het gevolg van onvoldoende afstand houden. In 2002 zijn in heel Nederland 57 ongevallen met dodelijke afloop en 5300 ongevallen met ziekenhuisopname geregistreerd.
Behalve (opvallende) surveillanceauto's en motoren, zal ook de onopvallende videoauto van de regiopolitie de komende maand weer ingezet worden om agressieve weggebruikers staande te houden. In de afgelopen twee weken zijn tijdens surveillances met dit 'geheime wapen' vier rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die meer dan 50 km per uur te hard reden. Enkele tientallen overige verkeersovertreders werden aan de kant gezet en bekeurd omdat zij te hard reden, over de vluchtstrook reden, gevaarlijke inhaalmanoeuvres uithaalden, door rood reden, te weinig afstand op hun voorganger hielden of (niet handsfree) telefoneerden tijdens het rijden.


---- --