Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 26 september 2003

Eerste aankondiging: 11 oktober politiedag RBC-Stadion Op zaterdag 11 oktober 2003 wordt in Nederland de landelijke politiedag georganiseerd. Op allerlei manieren presenteert de politie zich. Ook het district Bergen op Zoom doet mee aan de landelijke politiedag. In het RBC-stadion te Roosendaal is op 11 oktober 2003 van 10:00 uur tot 16:00 uur een open dag georganiseerd. Het belooft weer een leuke en interessante dag te worden. Dus noteer maar vast in de agenda.
Rondom en in het stadion zijn diverse activiteiten georganiseerd. Het is mogelijk verschillende politievoertuigen te bekijken. Vanzelfsprekend zijn er de gewone politieauto`s. Ook is er een ME-voertuig, een arrestantenbus en een milieuvoertuig. In het stadion is het leuk om te kijken naar diverse presentaties. Verspreid over de dag laten de hondengeleiders van het district Bergen op Zoom zien hoe een boef gevangen wordt door een politiehond. Ook kunnen ouders hun kinderen in en op allerlei voertuigen filmen of fotograferen. De open dag laat duidelijk zien dat de politie niet alleen staat in het veld. De regionale brandweer, de GGD, slachtofferhulp, autobergingsbedrijf, ANWB, Rijkswaterstaat en nog vele anderen zijn aanwezig

Bromfietscontrole schooljeugd
BERGEN OP ZOOM: Ongeveer 72% van de bromfietser die vrijdagochtend op de Kruisakkers zijn gecontroleerd waren in overtreding. De controle was gericht op de schooljeugd. De bromfietsers werden van straat gehaald met behulp van motoragenten. In totaal zijn 47 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken 26 bromfietsen een te hoge constructiesnelheid te hebben. Drie bromfietsen hadden zelfs een vermogen van 2.0. Een niet opgevoerde brommer die 45 km/u rijdt heeft 0.5 aan vermogen. Drie bromfietsbestuurders hadden geen bromfietscertificaat en vier bestuurders hadden geen geldig verzekeringsbewijs bij zich. Ook is er een bekeuring uitgeschreven voor het mobiel bellen tijdens het bromfietsen. In totaal zijn 34 bekeuringen uitgeschreven.

Dief betrapt
BERGEN OP ZOOM: Een 38-jarige man uit Ossendrecht is donderdag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Tijdens een surveillance zag de politie een bekende 38-jarige man uit Ossendrecht met een winkelwagen met goederen lopen. Het vermoeden bestond dat deze goederen van diefstal afkomstig waren. Bij onderzoek bleek dat dit inderdaad het geval was. De goederen zijn gestolen uit een winkel aan de Stationsstraat. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Verkeerscontrole
BERGEN OP ZOOM: Op de Antwerpsestraatweg is donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden onder automobilisten. Twintig bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel

Inbraak auto
BERGEN OP ZOOM: Uit een auto die geparkeerd stond in de Moeregrebstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een autoradio gestolen. De toegang heeft men zich verschaft door het gehele slot uit het portier te halen.

Poging inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Donderdagochtend bemerkte een medewerker van een bedrijf aan de Philipslaan dat iemand heeft geprobeerd in te breken. Aan de achterzijde is een poort ontzet en daarna is een achterdeur opengebroken. Achter de deur zat een stalen rolluik. Waarschijnlijk had de dader hier geen rekening mee gehouden en heeft de inbraakwerkzaamheden gestaakt. Dit alles moet zijn gebeurd tussen woensdagavond 18.00 uur en donderdagochtend 09.00 uur.

Bron: Karen de Groot