Ingezonden persbericht

Persbericht

Steve Coffey versterkt RFID-team Checkpoint Systems

Barcelona/Nieuwegein, 26 september 2003 - - Checkpoint Systems, wereldwijd toonaangevend leverancier op het gebied van supply chain management- en beveiligingoplossingen, heeft Steve Coffey aangesteld als European RFID Business Development Manager. Met ruim vijftien jaar ervaring in de Auto-ID branche is Steve Coffey een belangrijke aanwinst voor Checkpoint's RFID team.

Coffey is afkomstig van het Japanse blue chip bedrijf Omron Electronics, wereldwijd leverancier van controlesystemen waar hij werkzaam was als Market Development Manager. Gedurende zijn elfjarige loopbaan bij Omron was hij verantwoordelijk voor het onderzoeken van en inspelen op behoeften in de markt. Vanaf dag één was bij nauw betrokken bij Radio Frequency Identification (RFID). Zijn indrukwekkende staat van dienst omvat ook het aanboren van een nieuwe markt - in1997 - voor het RFID smart label, wat de basis vormde voor de introductie van Omron's V720 product in 2002. Coffey was tevens projectleider van RFID-pilots in de retailbranche bij Sainsbury's Supermarkets in het Verenigd Koninkrijk en in de luchtvaart bij British Airways. Steve Coffey wordt binnen de branche beschouwd als een autoriteit op het gebied van Auto-ID en is een regelmatig terugkerende gastspreker op brancheforums. Zo vertegenwoordigde hij Omron in de IATA 15693 Bag Tag Working Group en het Auto-ID Centre in Cambridge, Verenigd Koninkrijk.

Bij Checkpoint Europa gaat Coffey de verschillende RFID-werkgroepen coördineren en leiden. Deze werkgroepen houden zich bezig met de ontwikkeling van maatoplossingen voor specifieke klanten van Checkpoint, zowel retailers als fabrikanten. Coffey's ruime praktijkervaring in combinatie met zijn uitgebreide contacten binnen de branche zullen de ontwikkeling en implementatie van RFID-projecten, in eerste instantie vooral gericht op modeproducten onder eigen label, zeker versnellen.

Steve Coffey is verheugd bij Checkpoint in dienst te treden op een voor Checkpoint zo belangrijk moment. "Het is duidelijk dat RFID smart labels en EPC klaar zijn om hun belangrijke voordelen te bewijzen aan fabrikanten, de logistieke sector, retailers en consumenten. Checkpoint Europa heeft goede relaties ontwikkeld met alle belangrijke spelers binnen die marktsectoren en beschikt over een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van RF-technologie en bronbeveiliging. Hierdoor bevindt Checkpoint zich in de ideale positie om RFID smart label-oplossingen te bieden aan de Europese retail supply chain."

Per Levin, Executive Vice President en General Manager Europa bij Checkpoint Systems, is zeer content met de uitbreiding van het RFID-team. "De expertise en ervaring van Steve Coffey zullen van grote waarde zijn voor Checkpoint. We verwachten dat RFID de komende jaren een snelle groei zal doormaken en één van onze meest succesvolle bedrijfstakken wordt. Steve gaat het voortouw nemen bij onze productontwikkelingen en marketinginitiatieven. Zijn aanstelling is onderdeel van een veel grotere investering in RFID-oplossingen."

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint Meto
Checkpoint Meto - onderdeel van Checkpoint Systems, Inc., USA - is toonaangevend leverancier van New Digital RF- (Radio Frequency), EAS- (Electronic Article Surveillance) en RFID- (Radio Frequency Identification) systemen, RF-bronbeveiliging, barcode labeling systemen, handheld labeling systemen en retail verkoopsystemen. Toepassingen zijn onder meer automatische identificatie, detailhandelbeveiliging en prijs- en promotielabels. Checkpoint Meto produceert en verkoopt als multinational systemen voor het labelen van producten ter bevordering van efficiëntie en kostenbeheersing en biedt haar klanten binnen diverse branches labelingoplossingen met toegevoegde waarde. Met een wereldwijd netwerk van dertig dochterondernemingen biedt Checkpoint professionele klantenservice en technische ondersteuning over de hele wereld. Meer informatie: www.checkpointsystems.com