Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams minister Marleen VANDERPOORTEN :

De Vlaamse regering keurt de beheersovereenkomst goed tussen de Confederale Universiteit Antwerpen en de Vlaamse Gemeenschap betreffende het Instituut voor Joodse Studies (IJoS). Met deze overeenkomst worden onder meer de subsidies en de kwaliteitsbewaking geregeld.


* * *

Na onderhandelingen met alle representatieve vak- organisaties en de inrichtende machten en advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse regering nu definitief sommige aspecten van de regelgeving betreffende de bezoldiging van sommige personeelsleden in het onderwijs. Het besluit strekt ertoe een aantal anomalieën inzake bezoldiging en anciënniteitsberekening op te heffen voor personeelsleden die opdrachten combineren in verschillende leerplannen.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN :

De Vlaamse regering geeft haar principiële goedkeuring aan het wijzigingsbesluit tot instelling van het register van ruimtelijke planners, tot bepalen van de voorwaarden voor opname van personen in dat register en tot vaststelling van nadere regels met betrekking tot de verantwoordelijkheid van ruimtelijke planners voor de opmaak van ruimtelijke structuurplannen en ruimtelijke uitvoeringsplannen. Dit wijzigingsbesluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Paul VAN GREMBERGEN :

Op 4 april keurde de Vlaamse regering het voorontwerp van decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging principieel goed. Na advies van de Raad van State hecht de Vlaamse regering haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet. Het wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.


* * *

Het besluit betreffende de aanpassing van het aantal te verkiezen Vlaamse volksvertegenwoordigers per kiesomschrijving wordt door de Vlaamse regering definitief goedgekeurd na advies van de Raad van State. Aan de hand van de nieuwe bevolkingscijfers blijkt dat de kieskring Hasselt-Tongeren-Maaseik recht heeft op een extra zetel, terwijl de kieskring Gent-Eeklo er een moet inleveren. Dit besluit wordt ter kennisgeving bezorgd aan het Vlaams Parlement.


* * *

De Vlaamse regering keurt na advies van de Raad van State definitief het ontwerpdecreet goed dat de erkenning en subsidiëring van jeugdherbergen, jeugdkampeer- en jeugdvormingscentra, ondersteuningsstructuren en de Algemene Dienst voor Jeugdtoerisme regelt. Aldus wordt de regeling van de jeugdtoeristische sector in het jeugdwerkbeleid in één decreet samengebald. Het decreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van Vlaams minister Gilbert BOSSUYT :

De Vlaamse regering keurt principieel het voorontwerp van besluit goed dat de nadere regels voor de toekenning en de verrekening van gratis elektriciteit voor huishoudelijke afnemers vastlegt. Over dit besluit zal nog advies worden ingewonnen bij de SERV, de MiNa-raad en de VREG (Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt)

Op voorstel van Vlaams minister Ludo SANNEN :

De Vlaamse regering wijzigt het besluit betreffende het financieel en materieel beheer van het Fonds voor Preventie en Sanering inzake Leefmilieu en Natuur (MiNa- fonds). Het betreft onder meer de overschakeling naar een stelsel van gesplitste kredieten en de aanrekeningregels.


* * *

De Vlaamse regering neemt akte van de overdracht van vertegenwoordigingsbevoegdheid van de federale overheid naar de gewesten voor wat de Europese Raden Leefmilieu betreft. Ze beslist deze bevoegdheid toe te voegen aan het kerntakenpakket van de Vlaamse milieuoverheid voor wat de beleidsvoorbereiding betreft en de ambtelijke vertegenwoordiging op het niveau van de Europese werkzaamheden.

Op voorstel van Vlaams minister Adelheid BYTTEBIER :

De Vlaamse regering keurt de jaarlijkse verslaggeving goed aan het Vlaams Parlement en de Kinderrechten- commissaris omtrent de implementatie van het VN-Verdrag inzake de rechten van het kind. De Vlaamse minister van Welzijn zal dit verslag aan het Vlaams Parlement en de Kinderrechtencommissaris laten bezorgen.


* * *

Aansluitend op de gezondheidsdoelstellingen beslist de Vlaamse regering over te gaan tot een nieuwe overheidsopdracht voor de levering van vaccins voor de Vlaamse bevolking. Het gaat om de vaccins in het basisvaccinatieschema, percelen 2 tot en met 6, voor de periode 2004 tot en met 2005.


---
einde

---