nl.tree

Persbericht

Den Haag, 26 september 2003

nl.tree reageert op aanbod KPN: keuzevrijheid voor scholen

nl.tree ontwikkelt een aangepast aanbod voor 2004. Met dit aanbod wil nl.tree de school een échte keuzemogelijkheid geven. Dit is wat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCenW) voor ogen had toen zij vorig jaar besloot marktwerking vervroegd in te stellen per 1 januari 2004.

Om de keuzevrijheid te herstellen in de markt van Internetleveranciers, herziet nl.tree op dit moment haar aanbod naar scholen. De bestaande partijen achter nl.tree zijn bereid om hieraan mee te werken. Scholen worden hierover binnenkort geïnformeerd.

Het aanbod van nl.tree zal aantrekkelijk zijn voor scholen en rekening houden met de bestaande Internet-behoefte in het onderwijs. Deze zomer heeft nl.tree al een nieuw aanbod gedaan voor 2004. nl.tree biedt maatwerk, flexibiliteit en kwaliteit in haar diensten. Hierin onderscheidt nl.tree zich van andere aanbieders.

KPN sluit haar wervingsactie op 15 december 2003. Dat geeft elke school de tijd om een goede afweging te maken. "Met het aangepaste aanbod van nl.tree willen wij keuze, diversiteit en marktwerking op het vlak van Internet aan scholen behouden om daarmee het gebruik en de ontwikkeling en de toepassing van ICT op een efficiënte en effectieve wijze in te richten. Nu en in de toekomst.", aldus Erik Zegwaart, algemeen directeur van nl.tree.

Over nl.tree
nl.tree is de toonaangevende aanbieder van netwerk-, communicatie- en contentdiensten voor specifieke gebruikersgroepen (communities). nl.tree voorziet in de bouw en het beheer van Kennisnet voor het Nederlandse onderwijs. Met vier jaar ervaring in het onderwijs weet nl.tree als geen ander dat het onderwijs geheel eigen behoeften, problemen maar ook mogelijkheden kent.

nl.tree biedt internetaansluitingen en -diensten van hoge kwaliteit en heeft een innoverende rol in ICT toepassingen binnen het onderwijs. nl.tree ontwikkelt producten en diensten die afgestemd zijn op de behoefte uit het onderwijs. In aansluiting hierop verzorgt nl.tree diverse ICT-trainingen voor het onderwijs en ontwikkelt en levert e-learningomgevingen in samenwerking met Siemens, onder de naam Accessium. nl.tree is een initiatief van de Nederlandse kabelbedrijven.

Op basis van de Europese aanbesteding door het ministerie van OCenW levert nl.tree sinds 1999 een pakket van internetdiensten en services aan scholen. Daarmee hebben 10.700 scholen gegarandeerde bandbreedte, een breedbandige aansluiting, ongeacht waar de school zich bevindt (via kabel, satelliet, GPRS of DSL), basis internetdiensten en directe toegang tot de Kennisnetportal. Bovendien is nl.tree de enige ISO gecertificeerde organisatie in het onderwijs. Op 31 december 2003 loopt het contract met het ministerie van OCenW af in verband met de wens van dit ministerie een situatie van vrije marktwerking te realiseren.

nl.tree wil ook na 31 december 2003, in concurrentie met andere marktpartijen, actief blijven op deze markt, waarmee de continuïteit van het thans ingerichte landelijk dekkend intranet/internet voor de onderwijsmarkt is gewaarborgd. Passend binnen het budget dat het ministerie OCenW toekent aan de scholen streeft nl.tree ook in 2004 naar het behoud van het hoogwaardige kwaliteitsniveau van haar aansluitingen en diensten met flexibele voorwaarden en een duidelijke keuzemogelijkheid afgestemd op de behoeften van de scholen en het onderwijs.

Meer informatie over nl.tree kunt u vinden op www.nltree.com