Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht

26 september 2003

Goede introductie 2003

Maatregelen Unitas en Veritas geheel ingetrokken

De colleges van bestuur van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht hebben met genoegen geconstateerd dat de introductietijd van de studentenverenigingen Unitas S.R. en C.S. Veritas in een nieuwe opzet en zonder incidenten is verlopen. De introductietijd van beide verenigingen is verlopen conform de afspraken die in juni 2003 met alle gezelligheidsverenigingen zijn gemaakt.

Resterende maatregelen

Beide colleges hebben daarom besloten de resterende maatregelen tegen Unitas en Veritas per direct op te heffen. Dit houdt in dat deze verenigingen met terugwerkende kracht een verzoek om een bestuursbeurs kunnen indienen en dat Veritas alsnog subsidie krijgt.

Incidenten in 2002

Vorig jaar troffen de colleges van bestuur maatregelen omdat er incidenten tijdens de introductietijd hadden plaatsgevonden. Beide colleges complimenteren de besturen van de verenigingen dat zij binnen een jaar een werkelijke verandering in de opzet en uitvoering van de introductieperiode hebben gerealiseerd. Zij hebben er alle vertrouwen in dat Unitas en C.S. Veritas ook de komende jaren een verantwoorde introductietijd organiseren.

Nadere informatie

Universiteit Utrecht, Joop Kessels, (030) 253 44 77.

Hogeschool van Utrecht, Wim Kuus, (030) 230 83 84.

www.uu.nl/nieuws