26/9 De Leijgraaf

Uden 26-09-2003 -

GROTE VERKEERSCONTROLE, Reek

Op de Provinciale Weg Zuid in Reek is donderdag door politiemensen van de districten de Leijgraaf, Den Bosch en Land van Cuijk, de douane, de Koninklijke Marechaussee, medewerkers van de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Algemene Inspectiedienst een verkeerscontrole gehouden. Bij de controle werden 758 bekeuringen uitgeschreven.

Door de douane werden veertig voertuigen gecontroleerd. Een bestuurder werd bekeurd omdat hij op verkeerde, rode, diesel reed hij kreeg een boete van 2500,-. Een bestuurder werd bekeurd omdat hij met een auto reed met grijs kenteken, terwijl deze was ongebouwd voor personenvervoer. Deze bestuurder kreeg een boete van 5000,-. Een derde man bleek nog enkele boetes open te hebben staan voor een totaal bedrag van 1500,-.
Door de medewerkers van de Koninklijke Marechaussee werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende feiten, zoals het niet dragen van de autogordel en voor technische mankementen aan de auto. Tijdens een gehouden snelheidscontrole, door de Koninklijke Marechaussee, werden ook nog eens 412 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 141 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.
Door de politie Brabant-Noord werden ook nog een 290 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden.
Verder werden door de politiemensen nog 32 bekeuringen uitgeschreven, onder andere, voor het niet dragen van de autogordel, technische mankementen aan de auto en onjuiste papieren. Een automobilist bleek een wapenstok bij zich te hebben.
Door de Algemene Inspectiedienst en de milieumedewerkers van de politie werden 46 combinaties gecontroleerd. Vier bestuurders werden bekeurd voor verschillende overtredingen.
Door de Inspectie Verkeer en Waterstaat werden 18 vrachtauto's gecontroleerd, waarbij twee waarschuwingen werden uitgedeeld.

MOTORRIJDER UIT DE BOCHT, Volkel

Donderdagmiddag is een 35-jarige motorrijder uit Erp gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Biesthoekstraat in Volkel Door nog onbekende oorzaak is hij met zijn motor uit de bocht gevlogen, tegen een betonnen paal gereden en in een sloot terecht gekomen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

ZONDER RIJBEWIJS, Uden

Donderdagavond werd op de Professor Pulsersstraat in Uden een auto gecontroleerd. Bij deze controle bleek, dat de 37-jarige bestuurder van de auto niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. Het rijbewijs van de man was ongeldig verklaard. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

TE VEEL GEDRONKEN

In de nacht van donderdag op vrijdag, rond, 00.45 uur werd op de Gasthuisstraat in Veghel een 44-jarige man uit Veghel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod en een boete van 190,-.

Dezelfde nacht rond 2.35 uur werd op de Kennedystraat in Boekel een
24-jarige man uit Boekel bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 5 uur.