Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

De Publieke Verantwoording, 25 september 2003

Veel vragen over het bestrijden van kleine en grote criminaliteit in de chat van 25 september. De ministers Remkes en Donner De ministers Donner en Remkes in de studio (51 Kb) discussieerden met ruim vijftig kijkers over de vraag waar de overheid nog verantwoordelijk is en wat mensen zelf kunnen doen om de veiligheid op straat en in de samenleving te vergroten. Dit thema kwam terug in vragen van pompstationhouders die te kampen hebben met automobilisten die tanken zonder te betalen.

Ook stond het centraal in de vaste rubriek 'De zestig seconden van...'. Hierin kwam de Haagse tabakswinkelier Ton van Straten aan het woord, die wel eens van de ministers wilde weten wat hij nog kon doen aan de overlast van junks rond zijn winkel en wat de verantwoordelijkheid is van de politie.

Verder vroegen chatters zich af waarom de politie zulke dure nieuwe uniformen krijgt en of conducteurs kunnen worden uitgerust met pepperspray om lastige reizigers effectief aan te pakken.

De bewindslieden waren erg te spreken over deze vorm van communicatie. Minister Remkes roept naar aanleiding van de vragen over het nieuwe uniform politiemensen en andere belangstellenden op om op zijn site hun mening te geven. Minister Donner zal het chatten zeker aanbevelen bij zijn collega-ministers.


© Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - 26 september 2003