Radio Nederland Wereldomroep


26 september 2003
Gepubliceerd op

Wereldomroep wint categorieprijs Europrix.nl

De Wereldomroep Nieuwsklok heeft gisterenavond (25 september) één van de categorieprijzen van de Europrix.nl gewonnen. Ontwerper Ferrie Bank nam de prijs in de categorie 'studenten en producenten tot 30 jaar' tijdens een feestelijke uitreiking in Hilversum in ontvangst. De Wereldomroep Nieuwsklok is een desktopapplicatie voor Windows, die iedere vijf minuten het laatste nieuws ophaalt.

Op de Wereldomroep Nieuwsklok is het Wereldomroep nieuws beschikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Portugees en Indonesisch. Deze headlines zijn links naar de nieuwsberichten op www.wereldomroep.nl. Vanuit de Wereldomroep Nieuwsklok kan ook het laatste radiobulletin van de Wereldomroep in verschillende talen beluisterd worden. Een wereldkaartje in de Nieuwsklok toont een actuele projectie van de daglichtcurve over de aarde, gebaseerd op de lokale systeemklok. Dit betekent dat de kaart laat zien waar ter wereld het dag en nacht is. Meer informatie staat op http://www.rnw.nl/xml_newsfeeds/newsclock_download_nl.html. Downloaden van de Wereldomroep Nieuwsklok kan ook (gratis) op deze pagina.

Europrix.nl is een erkenning voor producenten die nieuwe media op een vernieuwende, creatieve en effectieve manier hebben toegepast in het afgelopen jaar. Naast categorie 'studenten en producenten tot 30 jaar' reikte Europrix.nl prijzen uit in zeven andere categorieën. Meer informatie staat op www.europrix.nl.

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans en Papiaments aan miljoenen mensen over de hele wereld. Bovendien promoot de Wereldomroep muziek van Nederlandse bodem in het buitenland. RNTC, verbonden aan de Wereldomroep, verzorgt trainingen en geeft media-adviezen aan partnerstations in ontwikkelingslanden. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.