Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Oosterhout (26/09)

Oosterhout, vrijdag 26 september 2003

Verkeerscontrole
DUSSEN: Op donderdag 25 september controleerde de politie op de Molenkade het verkeer. Er zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Snelheidscontroles
MADE / HOOGE EN LAGE ZWALUWE: De politie hield op vrijdag 26 september weer snelheidscontroles.
Made, Crullaan (50 km zone), van 08.45 uur tot 11.15 uur. Aantal passanten: 879. Overtredingen: 8. Hoogste snelheid: 74 km/u. Hooge Zwaluwe, Spoorstraat (30 km zone), van 11.40 uur tot 13.10 uur. Aantal passanten: 226. Overtredingen: 43. Hoogste snelheid: 55 km/u. Bijzonderheid: een bromfietser met 59 km/u. Lage Zwaluwe, Oude weg (50 km zone), van 13.30 uur tot 15.00 uur. Aantal passanten: 209. Overtredingen: 15. Hoogste snelheid: 104 km/u.

Loslopende stier
HOOGE ZWALUWE: Donderdagavond 25 september kreeg de politie de melding van een loslopende stier op de Horenhilsedijk. Toen agenten ter plaatse kwamen, stond de stier weer in de wei. Niemand liep kleerscheuren op.

Controle jachtaktes en geweren
TERHEIJDEN / WAGENBERG / RAAMSDONKSVEER: Bij een controle van jachtaktes en geweren werden geen bijzonderheden aangetroffen.

Fietser gewond na aanrijding
GEERTRUIDENBERG: Een 74-jarige man uit Geertruidenberg raakte vrijdagochtend gewond na een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van deze auto, een 57-jarige man uit Geertruidenberg, reed over het Wilhelminaplein in de richting van de Stationsweg. Ter hoogte van de splitsing zag hij de fietser die over de Stationsweg reed vermoedelijk niet aankomen door de zon. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer had last van de linkerzijde van zijn lichaam en is onderzocht door een arts.

Controle snelheid
RIJEN: Bij snelheidscontroles op de Europalaan en Mary Zeldenrustlaan zijn donderdag 25 september 46 bekeuringen gevallen voor te hard rijden. In beide straten is de maximum snelheid 50 km/u, de hoogst gemeten snelheden bedroegen respectievelijk 77 km/u en 67 km/u. Verder zijn zes bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen.

Inbraak in kledingzaak
KAATSHEUVEL: In de nacht van 24 op 25 september is ingebroken bij een kledingzaak in de Jan de Rooijstraat. Onbekenden hebben een deur geforceerd. Er zijn geen goederen gestolen, vermoedelijk is men gestoord.

Inbraak bedrijf
WAALWIJK: In een woonhuis aan de Burg. Teijssenlaan is ingebroken. Men kwam binnen door een ruit in de voordeur te vernielen. Binnen heeft men de hele woning doorzocht. Een DVD-speler, sleutels en bankpasjes werden ontvreemd.

Verkeersongeval
WAALWIJK: Vrijdag 26 september omstreeks 12.00 uur raakte een 35-jarige man uit Drunen gewond toen hij met zijn motorfiets probeerde een auto in te halen. De automobilist, een 24-jarige man uit Heeswijk-Dinther, sloeg linksaf en zag de motorrijder vermoedelijk over het hoofd. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden door rood
DONGEN: De politie hield op donderdagmiddag 25 september een controle op het rijden door rood licht bij het verkeerslicht op de Steenstraat. Zeven bestuurders reden door rood. Zij zijn bekeurd.

Gordels
DONGEN: Tijdens surveillance controleerde de politie donderdagochtend in totaal twintig voertuigen in de buurt van de basisscholen. Alle kinderen en hun ouders droegen een gordel.

Man in brand
KAATSHEUVEL: Donderdagmiddag 25 september liep een 61-jarige man uit Tilburg brandwonden op toen hij een sigaret aanstak. Bij het aansteken vloog zijn overhemd in brand. Een omstander doofde het vuur met de jas van het slachtoffer. De man is overgebracht naar een Tilburgs ziekenhuis. Daar bleken de brandwonden erger dan in eerste instantie werd gedacht. Hij is daarop overgebracht naar het Zuiderzee Ziekenhuis in Rotterdam.

Bron: Connie Polak