IDTV

Gouden Beeld voor de comedy De Bifi's van IdtV en de NPS

Diemen, 26 september 2003 - IdtV heeft in samenwerking met de NPS de comedy De Bifi's geproduceerd. De Bifi's heeft tijdens de uitreiking van de Gouden Beelden donderdag 25 september 2003 de Award voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse televisieproductie in de programmacategorie Comedy gewonnen.

De Bifi's; pilot
De winnende comedy is een pilot voor een serie over De Bifi's. IdtV en de NPS hebben met het project comedypilots getracht een positieve impuls te geven aan de ontwikkeling van het genre comedy in Nederland. Zoals de meiden van De Bifi's gisteren tijdens de prijsuitreiking al aangaven is de serie nog niet aangekocht door een omroep. De pilot is 24 juli 2002 uitgezonden door de NPS.

De Bifi's; een comedie waar muziek in zit.
Bernadette, Bonita en Bas vormen samen de meidengroep De Bifi's. Ze zijn leuk, spontaan, geestig en hebben stemmen als nachtegalen. Ze verdienen wat in het schnabbel circuit met het inzingen van jingles, maar staan nu op het punt van een doorbraak. Een platenbons komt naar hun inderhaast gearrangeerde optreden. Niets staat hen in de weg op het pad naar succes en roem, maar ze moeten het nog wel even doen.
De meisjes doen er alles aan om er een spetterende act van te maken. Ze nemen danslessen, investeren in een nieuwe look en werpen zich op een moordend dieet om in die nieuwe look te passen. Vooral dat laatste, want ze zijn het er alledrie over eens dat
er wel een paar pondjes af kunnen.
Op de avond zelf komen De Bifi's fantastisch voor de dag met een spetterende act. Maar ze moeten met lede ogen toezien dat de aandacht van de platenbons volledig afgeleid wordt door een concurrerende meidenband zonder een spoor van talent maar wel strak in het vel.

IdtV
IdtV is, als tweede grote onafhankelijke productiemaatschappij, toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (geïntegreerde) concepten, op het gebied van televisie, internet, film en evenementen, voor zowel omroepen, zenders, bedrijfsleven als overheid.