Gemeente Ede

Begin oktober van start
Herinrichting parkeerterrein Bennekom

Als afronding van de herinrichting van Bennekom-centrum wordt het parkeerterrein achter de SNS-bank opnieuw ingericht. De gemeente Ede start op zes oktober aanstaande met de werkzaamheden. Hoewel half november nog kleine werkzaamheden volgen, is het terrein vanaf 15 november wel weer open in verband met de inkopen voor Sinterklaas. Ook de markt vindt na 15 november weer op het parkeerterrein plaats. De officiële oplevering is op 28 november.

De Dorpsstraat en het omliggende gebied zijn als eerste opnieuw ingericht. Hierna was de Kerkstraat en het parkeerterrein achter Snetselaar aan de beurt. De herinrichting van het parkeerterrein achter de SNS-bank vormt de afronding van alle werkzaamheden in Bennekom-centrum.
Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om op het terrein te parkeren. De markt die normaal gesproken op het parkeerterrein plaatsvindt, wordt voor een periode van zes weken verplaatst naar de Dorpsstraat. De Dorpsstraat is tijdens de markt, tussen de Veenderweg en het Bart van Elstplantsoen, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. De markt wordt iedere vrijdag gehouden vanaf 6.00 uur tot ongeveer 13.00 uur.

Omleiding
Het gemotoriseerde verkeer moet gebruiken maken van de route via de Molenstraat Commandeursweg Kierkamperweg. Het parkeerterrein achter de Albert Heijn is vanaf de Commandeursweg gewoon bereikbaar. Het parkeerterrein achter Snetselaar is vanaf de rotonde aan de Kierkamperweg-Bovenweg bereikbaar. De Kerkhoflaan blijft gewoon berijdbaar.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Ede, afdeling Verkeer. De contactpersoon voor dit project is Remko Schultz. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0318) 68 02 6.