Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 26 september 2003

Niebert/Defzijl 26-09-2003 -

Niebert: rijbewijs snelheidsovertreder ingenomen
Tijdens een snelheidscontrole aan de Halbe Wiersmaweg in Niebert heeft de politie vrijdagmorgen het rijbewijs van een 55-jarige automobilist uit Groningen ingevorderd. De man passeerde de controleplaats, waar 60 mag worden gereden, met een snelheid van 120 km per uur. Hij kreeg een bekeuring voor de snelheidsovertreding en moest zijn rijbewijs inleveren. Tijdens de controle werd van 31 voertuigen de snelheid gemeten. Zes bestuurders reden te hard waarvan de man uit Groningen de snelste was.

Delfzijl: 10-jarig meisje ernstig verkracht
Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat een 10-jarig meisje uit Delfzijl ernstig letsel had opgelopen nadat zij door een achterbuurman was misbruikt. De moeder had de politie gebeld omdat het meisje tussen de middag niet van school was thuis gekomen. Toen agenten bij de woning van de vrouw in Delfzijl-Noord waren, kwam het meisje geheel ontkleed het huis binnen. Zij gaf aan door een buurman zijn woning te zijn binnengehaald en daar vervolgens seksueel te zijn misbruikt. Het slachtoffer wist de woning te ontvluchten en naar huis te rennen. Het meisje werd direct onder behandeling van een arts geplaatst waarbij bleek dat zij ernstig lichamelijk letsel had opgelopen.

De politie stelde direct een onderzoek in de woning van de verdachte in. Onder leiding van de rechter commissaris werd in de woning een huiszoeking gedaan, waarbij diverse sporen van het misdrijf werden veilig gesteld. De verdachte bleek inmiddels de woning te hebben verlaten en op een fiets te zijn weggereden. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de verblijfplaats van de man en is met alle eenheden op zoek. Daarnaast verzoekt de politie aan het publiek om bij aan treffen van de man, de politie te waarschuwen.

Het signalement van de man luidt:
Antilliaanse man, leeftijd 58 jaar genaamd Randolph FELIDA. De man heeft een kort geknipt kapsel met kroes haar, draagt geen bril, snor of baard. De man was gekleed in een zwarte joggingbroek, grijs shirt met donkere mouwen en rode manchetten. Op het shirt staat een afbeelding van een rode stierenkop. De man droeg slippers en het is mogelijk dat de man over zijn shirt nog een zwarte joggingtrui of jas draagt. De man verliet de woning op een zwarte herenfiets. Bij het zien van de man kan gebeld worden met het telefoonnummer 050- 5875000.