Korps: Drenthe, plaats: Meppel 26-09-2003 Berichten vrijdagmiddag Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Dader overval benzinestation aangehouden COEVORDEN Een 40 jr. man uit Coevorden heeft bekend op 10 september een gewapende overval te hebben gepleegd op een benzinestation aan de Krimweg in Coevorden. Bovendien heeft hij bekend betrokken te zijn geweest bij de overval op 19 september op een 68 jr. bewoner van de Wilhelmina Druckerstraat in Coevorden. De man is afgelopen maandag aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid aan de Rechter Commissaris en zit nog vast. Het onderzoek van de politie is nog niet afgesloten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Kort na de overval op de 68 jr. man hield de politie een 21 jr. man uit Coevorden aan. Deze man heeft elke betrokkenheid bij deze overval ontkend. Inmiddels is hij door Rechter Commissaris in vrijheid gesteld.

Geen voorrang EMMEN - Vrijdagmorgen botsten op de kruising van de Pieter de Keyserstraat en de Cornelis Houtmanstraat in Emmen twee personenauto`s op elkaar. Daarbij raakten de beide inzittenden van één van de auto`s gewond. Een 34 jr. vrouw uit Erica verleende geen voorrang. Zij en haar 20 jr. broer werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen en daar opgenomen. De 30 jr. bestuurder van de andere auto uit Schoonebeek bleef ongedeerd.

Autoinbraken MEPPEL - In de nacht van donderdag op vrijdag is aan het Blankenstein in Meppel ingebroken in twee auto`s. De auto`s stonden geparkeerd bij twee autobedrijven. Uit de auto`s zijn de radio`s gestolen.

Deur geopend via de brievenbus EMMEN - In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Balingerbrink in Emmen. Men kwam binnen door via de brievenbus de voordeur te openen. Deze zat niet op het nachtslot. Uit de woning zijn o.a. een aantal jassen en sieraden gestolen.

Overvallers snel aangehouden EMMEN - Vrijdagmorgen hield de politie in Emmen drie mannen van 36, 40 en 26 jr. uit Schoonebeek, Groningen en Emmen aan die worden verdacht van twee berovingen. Vrijdagmorgen omstreeks 11.00 uur werd op het parkeerterrein van het winkelcentrum Emmerhout een 64 jr. man uit Emmen beroofd van een tasje. Toen hij in zijn auto wilde stappen werd hij aangevallen door een man die geld van hem eiste. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer in het gezicht gewond raakte. De overvaller kon ontkomen met een tasje van de man. Omdat het slachtoffer zijn belager vast bleef houden moest de overvaller zijn bovenkleding en schoenen achterlaten. De overvaller vluchtte naar een gereedstaande auto waarin twee andere mannen zaten te wachten. De auto verdween in de richting van het centrum van Emmen. Korte tijd later werd op het parkeerterrein van winkelcentrum De Rietlanden een 59 jr. vrouw uit die plaats beroofd van haar tas. Terwijl de vrouw bezig was de klep van haar auto te openen pakte een man haar tas van de boodschappenwagen en rende daarmee weg. De vrouw zag de man in een gereedstaande auto stappen waarna de auto snel weg reed. Doordat slachtoffer en getuigen een goed signalement van overvaller en auto gaven kon de politie binnen een uur de drie verdachten aanhouden op de Varenkamp in Emmen. Daar troffen agenten de auto en de verdachten aan. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.