Gemeente Zwolle

Te gast bij Thomas à Kempiscollege en de IJsselbolder


---
B&W geven opvolging aan de 'Week van het Bezoek'

---
Vandaag, 26 september 2003 zijn burgemeester en wethouders te gast bij het Thomas à Kempiscollege en de woonvorm De IJsselbolder, in Zwolle Zuid. Het bezoek vindt plaats in het kader van het 'Bezoek van de Week', als opvolger van de 'Week van het Bezoek'.

Van 10.00 tot 11.00 uur is het college bij het Thomsa à Kempiscollege, aan de Gelijkheid 3 (winkelcentrum Zwolle Zuid). Centraal tijdens het bezoek staat een gesprek met leerlingen en docenten over de plaats van een school in de samenleving en meer specifiek over het gebruik van het grasveld naast de school door (hang)jongeren uit de wijk.

Van 11.00 tot 12.00 uur bent het college een bezoek aan Woonvorm De IJsselbolder,
Commissarislaan 35. De IJsselbolder, onderdeel van de stichting ASVZ van Koetsveld, biedt diverse woonvormen en voorzieningen aan aan mensen die bepaalde hulp en ondersteuning nodig hebben. Op de locatie IJsselbolder wonen 130 cliënten. Op het programma staan een toelichting op de IJsselbolder en meedoen met het dagprogramma van de bewoners om te ervaren hoe het is om cliënten te begeleiden.

Het college zal in het kader van het 'Bezoek van de Week' met regelmaat, op basis van de actualiteit, op uitnodiging of spontaan, op bezoek gaan bij inwoners, bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen enz. Daarbij worden waar mogelijk ook de nog 'openstaande' uitnodigingen in het kader van de 'Week van het Bezoek' betrokken.


---