Psycho-medisch centrum Parnassia


Persbericht
---

Den Haag, 26 september 2003

Open Spreekuur in Leiden voorziet in een duidelijke behoefte

Het open spreekuur van Verslavingszorg Parnassia voorziet in een duidelijke behoefte van de inwoners van Leiden en omstreken. Deze vrijblijvende en laagdrempelige voorziening is voor informatie, advies en opvoedingsondersteuning inzake eigen genotmiddelengebruik en gokgedrag of het gebruik van een kind, ouder(s), familieleden, vrienden of kennissen. Ook hulpverleners en docenten kunnen voor consultatie en advies een beroep doen op het spreekuur.

Zomaar binnenlopen
Een ieder kan bellen naar het telefoonnummer van het open spreekuur 06-51181208 en een afspraak maken. Men kan ook gewoon binnenlopen op vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur aan de Lange Mare 45 in het gebouw van Parnassia.

In overleg worden de bezoekers van het Open Spreekuur zo nodig verwezen naar een meer toegesneden vorm van hulpverlening binnen Parnassia of naar een andere hulpverlenende instantie.

Oudercursus
Voor ouders en opvoeders met buitensporig/verslaafd gebruikende of gokkende kinderen is Parnassia een oudercursus van 4 avonden gestart. Tijdens deze cursus krijgen ouders op de meest gestelde vragen over alcohol, drugs en gokken beantwoord. Ouders leren grenzen te trekken en te onderhandelen met hun kind. Gedurende de cursus is er gelegenheid om van elkaar te leren. Het geleerde oefenen de ouders op de cursus, zodat ze het thuis in praktijk kunnen brengen. Voor de eerstvolgende oudercursus, die op 21 oktober 2003 van start gaat, zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden kan via het telefoonnummer van het open spreekuur 06-51181208.
---