SARA


26 september 2003

Kennisnet sluit contract met SARA voor co-location

Op vrijdag 26 september heeft Kennisnet een contract afgesloten met SARA voor de huisvesting van de computer- en communicatieapparatuur. Het contract omvat de levering van een afgesloten ruimte binnen het state-of-the-art datacenter van SARA. In de eerste fase van het contract plaatst Kennisnet twintig kasten. Op korte termijn kan de Point-of-Presence (PoP) van Kennisnet bij SARA uitgroeien tot een totaal van veertig kasten. Kennisnet heeft SARA geselecteerd middels een Europese aanbesteding.

Kennisnet is de internetorganisatie voor het primair-, voortgezet- en beroepsonderwijs (po, vo en bve). Kennisnet is van en voor het onderwijs en heeft daarmee nadrukkelijk een publieke opdracht. Om deze opdracht in te vullen richt Kennisnet virtuele ruimten in ten behoeve van leer- en onderwijsprocessen.

Op het gebied van co-location ('housing') levert SARA state-of-the-art faciliteiten in permanent beveiligde, geconditioneerde ruimten die 7x24 uur voor klanten toegankelijk zijn.

SURFnet, het Nederlandse computernetwerk voor hoger onderwijs en onderzoek, gaat de voor de connectiviteit benodigde bandbreedte aan Kennisnet leveren. Als hoofdlocatie van de Points-of-Presence (PoP's) van SURFnet biedt SARA eenvoudige aansluitmogelijkheden voor Kennisnet.

Sinds de start van het SURFnet IP-netwerk in 1989 is SARA verantwoordelijk voor het technische en operationele beheer van dit breedbandnetwerk voor Nederlandse universiteiten, wetenschapscentra en onderwijsinstellingen. De locatie van SARA maakt deel uit van de 'core', het middelpunt van het SURFnet-netwerk.

De kwaliteit van SARA's faciliteiten, de flexibele houding van SARA ten aanzien van de wensen en eisen van Kennisnet, alsmede de efficiënte connecties op het SURFnet-netwerk zijn van grote invloed geweest bij de keuze van Kennisnet voor SARA als nieuwe locatie voor de Kennisnet-PoP.

Meer informatie over Kennisnet kunt u vinden op: www.kennisnet.nl.