Persberichten - 26/09/2003

Roularta Media Group : de Zondag wordt volwaardige Zondagskrant

De Streekkrant/De Weekkrantgroep, de joint-venture van RMG en Concentra Media is van plan de gratis krant De Zondag die verdeeld wordt via de bakkers uit te bouwen tot een volwaardige en complete zondagskrant.
De Raad van Bestuur De Streekkrant/De Weekkrant Groep, de vennootschap achter De Zondag, heeft het voorstel goedgekeurd.

Aanleiding zijn de uiterst goede bereikcijfers van De Zondag die met
1,5 miljoen lezers nu reeds de krant met het grootste aantal lezers is in Vlaanderen. Het blad wordt reeds drie jaar verspreid en telt 13 regionale edities met een totale oplage van 520.000 exemplaren. Het blad geniet de sympathie van alle Vlamingen die op zondagmorgen hun broodjes bij de bakker kopen. Van bij de start werkten de 3.800 Vlaamse bakkers actief mee aan het initiatief.

In De Zondag komt, naast een flinke portie regionaal nieuws, nu ook nationaal, internationaal en sportnieuws. Het aantal pagina's wordt dan ook sterk verhoogd. Hiervoor zal De Zondag beroep doen op de competenties van beide uitgeversgroepen achter De Zondag, namelijk Roularta Media Group en Concentra Media (o.a. uitgever van Gazet van Antwerpen, Belang van Limburg en Metro).

Er werd nog geen startdatum van de nieuwe formule vastgelegd. Hiervoor zal er in de komende dagen verder overlegd worden.


-De Zondag telt 1.476.00 lezers volgens de laatste CIM-studies
-De Zondag wordt verspreid over 13 verschillende regionale edities via
3.800 bakkers en 200 krantenwinkels
-Binnenkort zal De Zondag het volledige nationale, internationale en sportnieuws van de zaterdag verslaan.
-De Zondag blijft gratis.

Bron: Roularta Media Group Provider: Euronext Brussels