Politie IJsselland



IJsselland
Stafafdeling Communicatie & Voorlichting
Postbus 611, 6000 AP Zwolle
038 - 4963891 Vrijdag 26 september 2003, 18.30 uur.



GEEN SPRAKE VAN GIJZELING



OMMEN - In tegenstelling tot het deze middag verzonden persbericht, over een gijzeling aan de Bernerstraat, blijkt nu dat er GEEN sprake is geweest van een gijzeling, waarvoor overigens wel een 27-jarige man uit Duitsland werd aangehouden. Inmiddels zijn alle betrokkenen gehoord en is de verdachte op vrije voeten gesteld.

De toedracht:
Hedenmorgen rond 07.45 uur melden twee getuigen dat, onder afdreiging van waarschijnlijk een pistool, geld wordt gepind bij een bankinstelling aan de Bernerstraat, door een 80-jarige inwoner van Ommen. Hij wordt vergezeld van de naar later bleek 27-jarige man uit Duitsland. Bij de getuigen bestond de indruk dat de Ommenaar fysiek onder druk werd gezet. Later vertrekken de mannen in een auto met een Duits kenteken naar de woning van de Ommenaar.

Op basis van deze informatie wordt bij de politie een crisisteam samengesteld en besloten, zodra de gelegenheid zich voordoet, de jonge man met een arrestatieteam aan te houden. Dat gebeurt omstreeks 09.20 uur voor de woning van de Ommenaar.

Na verhoor van de aangehouden man, de Ommenaar en de getuigen blijkt in de loop van de middag, dat de veronderstelde gijzeling op een misverstand berust. De Ommenaar en de man uit Duitsland blijken elkaar al vele jaren te kennen. Ook is geen sprake geweest van een pistool.

Na verhoor is de man uit Duitsland in vrijheid gesteld.





Politie IJsselland