Gemeente Zwolle


40 jarige jubileumviering partnerrelatie Zwolle-Lünen


Datum uitgave: 13-01-2003

Onderwerp: kunst & cultuur

Feestideeën gevraagd!

Op 27 en 28 september 2003 viert Zwolle het feit dat de partnerrelatie Zwolle ? Lünen veertig jaar bestaat. De Stichting Partnerschap Zwolle ? Lünen roept daarom inwoners van Zwolle en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in de stad op om suggesties aan te leveren voor de viering van het jubileum.

Met als motto 'Feesten doe je niet in je eentje..' is de Stichting Partnerschap Zwolle ? Lünen op zoek naar inventieve, creatieve maar ook praktisch ingestelde mensen die mee willen denken om van het 40 jarig jubileum op 27 en 28 september 2003 een groots feest te maken. De meest haalbare ideeën maken kans op een financiële ondersteuning vanuit het budget dat de Stichting Zwolle ? Lünen in het kader van de jubileumviering ter beschikking heeft.

Samenwerking
De partnerrelatie Zwolle ? Lünen heeft ondermeer tot doel om de betrekkingen tussen inwoners van Duitsland en Nederland via onderlinge contacten te verbeteren. Het is dan ook de bedoeling dat de verschillende programmaonderdelen uiteindelijk door vertegenwoordigers van verenigingen uit Zwolle en Lünen samen worden voorbereid en uitgevoerd. Of het nu gaat om een expositie van beeldende kunst, het spelen van een vriendschappelijke sportwedstrijd of het voeren van een pittig debat, de Stichting Partnerschap Zwolle ? Lünen is nieuwsgierig naar alle ideeën die in Zwolle leven rond de viering van het jubileum.

Banden verstevigen
De banden tussen de gemeenten Zwolle en het Duitse Lünen bestaan inmiddels veertig jaar. Het partnerschap is in 1963 opgezet ter versteviging van de betrekkingen op stedelijk niveau tussen maatschappelijke organisaties en burgers in Zwolle en Lünen. In 1997 heeft de gemeente Zwolle het partnerschap overgedragen aan de Stichting Partnerschap Zwolle ? Lünen. De stichting wil bevorderen dat de contacten vanuit maatschappelijke organisaties en particulieren uit Zwolle en burgers uit Lünen weer worden versterkt. Het bestuur van de stichting bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende instellingen, te weten de Sportraad Zwolle, VVV, Podium van Kerken, Milieuraad, onderwijsinstellingen, Stichting Welzijn Ouderen, de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars en de gemeente Zwolle.

Feestidee aanleveren
Inwoners van Zwolle of vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties die een origineel feestidee willen aanleveren, kunnen voor 26 januari 2003 een briefje sturen naar:

Stichting Partnerschap Zwolle ? Lünen,
Antwoordnummer 2564,
8000 UB Zwolle.

Een e-mail sturen kan ook naar: stichting.zwolle-luenen@b9free.nl.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 13-01-2003 tot 26-01-2003