Gemeente Amersfoort

Mobiel brengstation Vathorst gaat 27 september open

datum: 19 september 2003

Bewoners van Vathorst kunnen vanaf zaterdag 27 september gebruik maken van het mobiele brengstation aan de Bergenboulevard. Het brengstation, een locatie van 20 bij 20 meter, is iedere zaterdag open van 9.00 tot 12.00 uur.

Het mobiele brengstation is uitsluitend te gebruiken door bewoners van Vathorst die vanaf 1 juli de sleutels van hun woning hebben gekregen. Zij kunnen bij het brengstation met hun verhuisvuil terecht. In het informatiepakket van de ROVA dat elk huishouden standaard ontvangt bij oplevering van de woning en de bijbehorende minicontainers, zit een knipkaart voor maximaal vijf aanbiedingen bij het mobiele brengstation. Deze knipkaarten worden in de week van 15 september rondgebracht door de ROVA bij alle woningen die vanaf 1 juli zijn opgeleverd.

Elke zaterdagochtend plaatst de ROVA op het terrein een pers/kraakwagen voor grof huisvuil, een standaard chemokar voor Klein Chemisch Afval (KCA) en vier afzetbakken voor respectievelijk hout, oud papier/karton, schoon puin en bouw- en sloopafval. Tijdens de openingsuren zijn drie mensen van de ROVA aanwezig voor toezicht en controle. Aanbieders dienen zich te legitimeren en de knipkaart te tonen.
Na 12.00 uur op zaterdag wordt het terrein weer leeg en schoon gemaakt. Gedurende de week wordt toezicht op het terrein gehouden door onder andere de Milieupolitie om illegale stortingen tegen te gaan.

Vathorsters kunnen hun afval ook kwijt bij het milieubrengstation aan de Nijverheidsweg Noord 35. Daarnaast kunnen zij hun grof afval gratis laten ophalen na een telefoontje naar de Servicetelefoon.