Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-09-2003

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 27 september
Z@ppelin (Nederland 3) ­ 09.00 uur


---
Z@PPSPORT BRENGT WEER VEEL VERSCHILLENDE SPORTEN

Zwemmen, fietsen, rennen, maar liefst drie sporten komen zaterdag 27 september tegelijkertijd aan bod in één repo in het TROS-sportprogramma Z@PPSPORT. Jesper van Arkel wordt gevolgd. Hij doet mee met het Nationaal Kampioenschap Triatlon. Hij moet zijn plaats op de ranglijst van Noord-Brabant en Limburg verdedigen.

Zondag 28 september wordt de 19e TROSloop gehouden in Haarlem, maar hoe bereid je je nou eigenlijk voor op zo'n wedstrijd? Presentator Barbara Barend gaat samen met een klas kinderen van De Wilgenbrink naar de atletiekbaan en vraagt een expert om tips voor de rubriek HuH?

Pien roept de Hellup-rubriek in van eerste soliste van het Nationaal Ballet Igoné de Jongh. Igoné schittert momenteel ook in de ballethit 'Carmen'. Pien danst sinds een jaar op spitsen en haar droom is om pirouetten te kunnen maken. Igoné schiet haar te hulp.

In de Move wordt deze week getoond hoe Jan-Jaap de bal hooghoudt.

En de nummers 1 zijn... Wendy en Patricia. Zij worden deze week gehuldigd door hun softbalteam. Twee fanatieke, maar zeer gezellige coaches, die veel voor hun softbalteam doen.

Voetballen, waterpoloën, snelschaken, het gebeurde afgelopen weken allemaal in ons land. In Z@PPSPORT flitsen ze weer voorbij in de Newsflash.

Z@PPSPORT is multimediaal opgezet. Via de site www.zappsport.nl worden wekelijks nieuwe sportopdrachten gegeven waarvoor kinderen zich kunnen aanmelden.