Gemeente Annapaulowna


23-5-2003
Vrijwilligersmarkt in Veerburg

Anna Paulowna, 23 mei 2003. Op zaterdag 27 september wordt een vrijwilligersmarkt gehouden in ontmoetingscentrum Veerburg in Anna Paulowna. Op de markt kunnen vrijwilligersorganisaties, zoals musea, sport-, jeugd-, en buurtverenigingen, enz. zich presenteren. De markt is vooral bedoeld om vrijwilligers te werven.

De gemeente Anna Paulowna heeft in april een onderzoek gedaan naar het vrijwilligerswerk. Daaruit bleek dat de meeste verenigingen zeer moeilijk aan voldoende vrijwilligers kunnen komen. De verschillende organisaties gaven uit eigen ervaring aan dat persoonlijke contacten de meeste kans van slagen biedt voor het werven van nieuwe vrijwilligers.

Voor de organisatie van de vrijwilligersmarkt is een werkgroep opgericht. De gemeente Anna Paulowna financiert de vrijwilligersmarkt. De deelnemers krijgen gratis een marktkraam of ruimte in de hal aangeboden. Vrijwilligersorganisaties kunnen zich opgeven voor de markt door een briefje te sturen naar Judith Gielens van de gemeente Anna Paulowna, Antwoordnummer 76101, 1760 VA Anna Paulowna. Voor meer informatie kunt u haar ook bellen, tel. 0223 53 61 54.