Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

27 & 28 september

Het Paranormaal Alternatief

Hypnose en 'zwemmen met dolfijnen' op de grootste spirituele beurs van Nederland

De tweedaagse beurs Het Paranormaal Alternatief in Darling Expo te Rijswijk geldt als ontmoetingspunt voor alle grote namen uit de paranormale wereld en alternatieve branche. Liefst 400 deelnemers uit Nederland en België presenteren een compleet aanbod van alle denkbare paranormale en alternatieve disciplines. Daarnaast biedt het evenement ook nog vijftig lezingen, workshops, demonstraties en optredens.

Een ideale gelegenheid om eventuele drempelvrees te overwinnen en kennis te maken met een interessante wereld. Zo kan men bij de consultstands terecht voor het laten maken van een horoscoop, handlijnkunde, tarot, auratekenen, numerologie, droomanalyse, reiki, psychometrie, hypnotherapie, helderziende waarnemingen, spirituele tekeningen en veel meer. De alternatieve branche wordt vertegenwoordigd door een aanbod van onder meer stoelmasseurs, iriscopisten, Shiatsu therapeuten en zaken op het gebied van acupunctuur, acupressuur, homeopathie, yoga en voetreflexologie. Bij de vele verkoopstands is nagenoeg alles verkrijgbaar van etherische oliën, natuurvoeding, massagekussens, biosensoren, mageetprodukten, voedingssupplementen, boeken, gezondheidsstenen, sieraden, CD's, boeddhabeelden, klankschalen, trommels, rainsticks, new age artikelen, heksenspulletjes en elfjes, gelooide huiden tot Wicca- en Gotickleding. Voorts geven diverse opleidingsinstituten voorlichting over cursussen en uiteraard kan men ook een kleurentest laten doen of een aurafoto laten maken.

Lezingen, demonstraties, workshops en optredens
Naast de talloze stands worden er maar liefst 50 lezingen, demonstraties en workshops gegeven. Bekende spirituele werkers onder wie Gerard Heutink, Jan C. van der Heide, Catharina en Dirk in 't Veld demonstreren helderziende waarnemingen en vertellen over hun ervaringen. Daarnaast komen onderwerpen als gidsen en engelen, reiki, handanalyse, astrologie, edelstenen en mineralen, hypnotherapie en veel meer aan bod. Ook worden er demonstraties Tai Chi gegeven. Voor degenen die van muziek willen genieten is er een gevarieerd podiumprogramma met New Age muziek live gespeeld door Joop Hogendoorn en zingt Blue Bird haar Belindiaanse liedjes. Leuk om zelf actief mee te doen is een workshop Didgeridoo, beide dagen rond de klok van 13.30 uur. Op zondag is Nada Naga aanwezig. Zij verzorgen 'droomtijd concerten' waarbij men al liggend op een matje heerlijk kan genieten van de weldadige klanken van ratels, drums, didgeridoo's, klankschalen, gongs en zang.

Come back Rob van der Wilk
Voor het eerst sinds vijf jaar is Rob van de Wilk weer aanwezig op een beurs. Darling Expo heeft deze primeur. Rob van der Wilk is hypnotherapeut, spiritualist en auteur van een zevental boeken en heeft jarenlang landelijk drukbezochte lezingen verzorgd. Special voor de Paranormaal Alternatief beurs geeft Rob van der Wilk een tweetal inspirerende lezingen waarin met een lach en een traan op het podium wordt gewerkt met hypnose, ontspanning en spiritual healing. De kracht van positief denken, de werking van het onderbewuste en de kracht van de menselijke geest zijn onderwerpen die door van der Wilk tijdens deze mini-workshop op een inspirerende, humorvolle manier behandeld zullen worden. Iedereen die wil ervaren wat hypnose, ontspanning en spiritual healing met je lichaam en geest doen, kan bij Rob op het podium komen. Ook tijdens de I Feel Good lezing zal Rob van der Wilk zaalhypnose toepassen.

Ooit al eens met dolfijnen willen zwemmen?
Op 27 en 28 september is deze droom te verwezenlijken! Bij de workshopstand van Blue Bird kan men middels een trancereis afstemmen op de wonderlijke wereld van deze vreugdevolle wezens en hun liefdevolle en helende kracht ervaren. Deze dolfijnen trance-reis is afgeleid van een wereldmeditatie die jaarlijks door duizenden aardeminnende mensen tijdens de lente en herfstequinox gevierd wordt. De zuivering en vitalisering wordt nog versterkt door het energieveld welke bij de stand opgebouwd zal worden met behulp van kristalwezens en Tacheon energie. Eveneens kan men een individuele behandeling ondergaan bij een van de medewerkers. Vanaf 12 uur start er beide dagen elke 30 minuten een dolfijnenreis.

Extra workshop 'Bouw je eigen Sjamanendrum'
Beide dagen kan men meedoen aan de dagworkshop 'Bouw je eigen Sjamanendrum', een intensieve workshop waarin onder begeleiding van trommelbouw specialist Bert den Dunnen een eigen sjamanendrum wordt gebouwd. Aan het einde van de dag worden de trommels met een ritueel volgens Sjamaanse tradities ingewijd. De kosten voor deze workshop inclusief alle materiaal bedragen ¤ 75,- Aanmelden voor deze workshop bij Bert den Dunnen: tel 06-20115674. De workshop duurt van 10.30 uur tot 17.00 uur en vindt plaats in hal 2.

Forum beantwoordt alle vragen
Het Paranormaal Alternatief, de grootste beurs van Nederland, staat voor kwaliteit. Mogelijk zit u na een beursbezoek aan het einde van de dag met een aantal vragen. Hiervoor is er een speciaal forum, dat beide dagen tussen 16.00 en 17.00 op het podium van hal I beschikbaar is. Hierin zitten ook weer bekende namen uit de paranormale wereld die antwoord geven op al uw vragen.

Alle lezingen, demonstraties, optredens en het forum zijn bij de entreeprijs van ¤ 5,50 inbegrepen. Deelname aan de workshops: ca. ¤ 5,- p.p.p.w. Bij de ingang is gratis een volledig programma overzicht verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u bellen naar 070-307 59 00 of kijk op www.darlingexpo.nl.

Kinderspeelparadijs Darling Kids
Darling Expo is een weekend attractie voor het hele gezin. Voor de kinderen is er een groot speelparadijs waar ze de hele dag heerlijk kunnen klimmen, klauteren en glijden. Diverse malen per dag is er kinderdisco en worden er allerlei dansjes gedaan. Voor de allerkleinsten is er een ballenbak. Het dragen van sokken is hier verplicht. Bij de counter diverse restaurantjes zijn er kindermenu's te verkrijgen van een snack tot zelfs poffertjes. Entree voor kinderen van 2-12 jaar bedraagt ¤ 3,50 en dat is inclusief een bezoek aan Darling Kids.

Het Paranormaal Alternatief is zaterdag en zondag tussen 10.00-17.00 uur geopend. Darling Expo en de restaurantjes tot 18.00 uur. Entree volwassenen: ¤ 5,50. Kids 2-12 jr ¤ 3,50. Darling Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang en Ooievaarspassen 50% korting. Entree geeft tevens toegang tot funshop winkeltjes, themarestaurantjes, het Horeca Plaza en speelparadijs Darling Kids, Darling Expo ligt aan de Volmerlaan 12 in Rijswijk (ZH) en is met auto en openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Met de auto: A4 afslag Plaspoelpolder (afrit10) Parkeergarage ¤ 2,50 per dag en ruim 4000 gratis parkeerplaatsen in directe omgeving. Openbaar vervoer vanaf HS of CS: tram lijn 17 of Connexxion bus 129. Station Rijswijk ligt op 8 minuten loopafstand.


---


---