CENTRUM VOOR WERK EN INKOMEN

Bekende Nederlanders verzamelen bijna drieduizend vacatures

Aanstaande zaterdag banenmarkt op 120 CWI-vestigingen Bekende Nederlanders verzamelen bijna drieduizend vacatures

Vele bekende Nederlanders en lokale prominenten belden vandaag met werkgevers om vacatures te werven voor de nationale banenmarkt van CWI. Nog niet alle resultaten zijn bekend maar de tussenstand is veelbelovend: de prominenten verzamelden tot nu toe bijna drieduizend vacatures. Dit aantal zal nog stijgen omdat met veel werkgevers vervolgafspraken zijn gemaakt. De vacatures die de prominenten verzamelden, komen bij de vacatures van de naar schatting duizend standhouders die zich aanstaande zaterdag op de landelijke banenmarkt presenteren en de vacatures die CWI zelf al wierf. Werkzoekenden die op 27 september naar de banenmarkt komen, kunnen naar verwachting rekenen op een aanbod van rond de veertigduizend vacatures.

Een landelijk prominententeam belde vanuit CWI Den Haag Zuidoost in twee uur 1535 vacatures bij elkaar. Dit team bestond onder andere uit minister Aart Jan de Geus (SZW), Hans Blaauw (McDonald's Nederland), Henk Broeders (CapGemini Ernst&Young), Wim Deetman (burgemeester Den Haag), Harry Hendriks (Philips Nederland), Henk Kits (Blokker) Jeannette van de Ingh (zakenvrouw 2003), Kick van der Pol (Interpolis), Jacques Schraven (VNO-NCW), Ella Vogelaar (Unilever) en Lodewijk de Waal (FNV), Thof Thissen (Divosa) en Rens de Groot (CWI).

Vanaf 44 andere CWI's belden tientallen burgemeesters, wethouders en vertegenwoordigers van bedrijfsleven en werkgeversverenigingen met werkgevers. Nog niet alle resultaten van de verschillende locaties zijn bekend, maar een aantal plaatsen valt op: In Den Haag wisten zeven wethouders 237 vacatures te verzamelen. Het prominenten team in Venray wierf in twee uur 208 vacatures.

De vacaturewerving door prominenten is de opmaat voor de nationale banenmarkt en tegelijkertijd een onderdeel van het vacature-offensief, waarvoor het idee dit voorjaar is gelanceerd door de Raad voor Werk en Inkomen (RWI), waarin werkgevers, werknemers en gemeenten zijn vertegenwoordigd. De ambitie is om met extra inzet nog meer vacatures te werven voor het toenemende aantal werkzoekenden.

De nationale banenmarkt op 27 september biedt iedereen die op zoek is naar een baan de kans om zich te oriënteren op de duizenden vacatures die op dit moment nog open staan. Op tientallen CWI-vestigingen zijn ook presentaties van werkgevers en een aantal uitzendbureaus, waaronder Randstad, Start en Vedior. Daarnaast is er informatie over alles wat met werk te maken heeft: over beroepsopleidingen en cursussen, over solliciteren en over werken in het buitenland.