10 Miljo en kaarten verkocht voor Mamma Mia!

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Datum en tijd: 04-07-2003 12:45

Voormalig ABBA-lid Björn Ulveaus, die een belangrijke rol speelt bij de totstandkoming van de musical Mamma Mia!, maakte deze week in Londen bekend dat er wereldwijd inmiddels tien miljoen kaarten zijn verkocht voor deze show. De Nederlandse versie van Mamma Mia! gaat 28 september in het Beatrix Theater in Utrecht in première. Voor deze voorstelling zijn inmiddels 75.000 kaarten verkocht.

Mamma Mia! is nu in vijf verschillende landen te zien: Verenigde Staten, Engeland, Australië, Japan, Canada en Duitsland. In de Verenigde Staten wordt de voorstelling, naast een tourende productie, ook in Las Vegas en in New York gespeeld. Alle shows zijn Engelstalig, op die in Duitsland en Japan na. Voor de Nederlandse productie verzorgen Coot van Doesburg en Daniël Cohen de vertaling.

Mamma Mia! combineert het komische en levendige liefdesverhaal van Donna, gespeeld door Simone Kleinsma, met 22 van de grootste hits van ABBA. Donna en haar dochter Sophie wonen op een klein Grieks eiland. Sophie staat op het punt te trouwen terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie weet niet wie van deze mannen haar vader is. Céline Purcell vertolkt de rol van dochter Sophie. Jon van Eerd, Hajo Bruins en Filip Bolluyt spelen de rollen van de drie mogelijke vaders. De repetities van Mamma Mia! beginnen op 5 augustus.

Noot voor de redactie/