Gemeente Apeldoorn


Apeldoorn in oktober (inter)nationaal middelpunt op gebied van groen en milieu

Van 28 september tot en met 6 oktober 2003 staat Apeldoorn landelijk en internationaal in het middelpunt van de belangstelling wat betreft de themas duurzaam, groen, milieu en leefomgeving.

Onder de vlag van Apeldoorn geeft ruimte aan een groene toekomst vinden in deze week een aantal aansprekende publieks- en vakevenementen plaats.

1. De week start op zondag 28 september 2003. Op die dag wil de VARA in het park Berg en Bos het VARAs Vroege Vogels Festival organiseren. Een nationale manifestatie ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van dit populaire radioprogramma op de zondagochtend. Naar verwachting zullen 50.000 bezoekers, komend uit het gehele land, het evenement bezoeken. Doel van het evenement is landelijk aandacht creëren voor onderwerpen als natuur en milieu.
2. Op 2 en 3 oktober 2003 houdt Stadswerk Nederland haar landelijke jaarcongres in Apeldoorn. Het congres is bestemd voor managers uit het bedrijfsleven, gemeenten en bestuurders die werkzaam zijn op het gebied van duurzaamheid, natuur en openbare ruimte. Thema van het congres is: Openbare ruimte, opgave of opgeven?. In verband met een bezoek van buitenlandse delegaties aan Apeldoorn zal het congres aansluiting zoeken bij Nations in Bloom.

3. Nations in Bloom is een internationale competitie tussen gemeenten wereldwijd op het gebied van duurzaamheid en leefkwaliteit. De finale hiervan is van 2 tot en met 6 oktober 2003 in Apeldoorn. Tijdens deze finale presenteren de beste 45 gemeenten hun plannen. Een internationale vakjury beoordeelt de plannen. Het evenement is een wereldwijd platform voor vernieuwing en verhoging van de aandacht voor leefkwaliteit en duurzaamheid. Van elkaar leren staat hierbij centraal.

Best plans for the future
In 2000 was Apeldoorn in Washington finalist bij de internationale competitie Nations in Bloom. Naar aanleiding van het verkrijgen van de award best plans for the future ontstond bij Apeldoorn de gedachte om in 2003 als gastheer op te treden voor de finale van Nations in Bloom.

Informatiemarkt en duurzaamheidscafé
Als laatste zullen van 28 september tot en met 6 oktober 2003 diverse lokale activiteiten plaatsvinden die aansluiten bij de thematiek van bovengenoemde evenementen. Centraal hierbij staat de uitwisseling van kennis en ervaringen. Als basis voor het duurzaamheidprogramma wordt gedacht aan een informatiemarkt en een duurzaamheidscafé als ontmoetingsplaats voor de bewoners van Apeldoorn en de deelnemers van bovengenoemde evenementen. Bij de organisatie hiervan worden zowel lokale scholen als natuur- en milieuorganisaties betrokken.


© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer