Utrecht stad 11.00 uur

Utrecht 28-09-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Burenruzie werd vechtpartij
UTRECHT Zaterdagmiddag 27 september heeft de politie in de Westravenstraat drie mannen aangehouden toen een burenruzie uitmondde in een vechtpartij op straat.
Om 18.00 uur werden agenten gezonden naar een burenruzie in de Westravenstraat. Een gesprek met beide partijen kon niet verhinderen dat familieleden van het ene adres een bewoner van het andere adres te lijf gingen. Er werd geschopt en geslagen. Met hulp van enkele buurtbewoners wist de politie de partijen te scheiden. Drie mannen van respectievelijk 18, 23 en 46 jaar zijn aangehouden voor mishandeling en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Verdachte van bedreiging aangehouden
UTRECHT Zaterdagmiddag 27 september heeft de politie op de Catharijnesingel een 25-jarige automobilist uit Soest aangehouden, die op de rijksweg A2 een andere bestuurder bedreigd had met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.
Om 14.05 uur kreeg de politie de melding dat een automobiliste op de A2 zojuist bedreigd zou zijn met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De verdachte zou de snelweg hebben verlaten en rijden richting het centrum. Daar zagen agenten de verdachte auto rijden en hielden hem aan op de Catharijnesingel. Omdat de verdachte mogelijk in het bezit was van een vuurwapen werd hierbij gebruik gemaakt van een zogenaamde uitpraatprocedure en hebben de agenten hun vuurwapen ter hand genomen. De verdachte, een 25-jarige man uit Soest, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto werd een op echt gelijkend nep-pistool gevonden. De politie onderzoekt de zaak.

Aanrijding letsel
UTRECHT Zaterdagmiddag 27 september werd een 20-jarige vrouw met haar fiets geschept door een automobilist toen deze op het Janskerkhof een stilstaande bus inhaalde.
Een 25-jarige automobilist uit Utrecht reed om 13.05 uur over het Janskerkhof, komende vanuit de richting van het Neude. Hij haalde een stilstaande bus, die passagiers in en uit liet stappen, aan de linkerkant in. Hierbij reed hij over een doorgetrokken streep. De 20-jarige vrouw uit Utrecht stak op dat moment net met haar fiets voor de bus langs over. Zij kwam vanuit de Drift. Bij de aanrijding raakte de vrouw gewond aan haar hoofd en rug. De vrouw is met een ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. De automobilist is aangehouden en tegen hem is door de politie proces verbaal opgemaakt.