FNV


---
uit: FNV Nieuwsagenda 28 september

---

Actieagenda FNV

In de aanloop naar het Najaarsoverleg van 14 oktober worden overal in het land acties en werkonderbrekingen gehouden. Klik hier voor de bijgewerkte actieagenda. http://vedm.net/click2?lid=18316&m=OO0&s=3Xos

Kabinet beweegt

Er zit beweging in de standpunten van het kabinet inzake de nullijn voor de lonen en de verhoging van de ziektekosten. De FNV blijft vasthouden aan de koppeling van de uitkeringen aan de CAO-lonen en onderhandelingsvrijheid voor de ambtenarenbonden.
FNV-voorzitter De Waal is er niet gerust op. "Wij willen al onze speerpunten besproken zien, dus ook de WAO, de verslechtering van de WW en het prepensioen. Het kabinet moet op alle vijf punten concessies aangeven. We willen geen deelakkoorden. Laat ze maar aangeven wat wel en wat niet. We willen weten wat de onderhandelingsruimte is van hun kant. Op het punt van de gezondheidszorg is er beweging. Ze zijn onder de indruk van de 80.000 e-mails. Werkgevers beginnen ook te schuiven, bang als ze zijn dat we de kosten op hun komen verhalen. Actie helpt, dus. Tegen onze leden zeg ik: 'Voer de druk nog verder op.' Optimistisch?
"Nee. Zalm bewaakt de begroting als een draak met zeven koppen. Het boek is nog niet gesloten. Maar het is en blijft een kasboek."


---
Opmerkingen? Mail ons! e-magazine@fnv.nl

FNV SITE:
http://www.veritate.net/fnv/
ABONNEREN:
http://www.fnv.nl/magazine

(c) 2003 FNV Magazine Nieuwsbrief
http://www.fnv.nl