Rijn en Venen 12.05 uur

Utrecht 28-09-2003 - Persberichten district Rijn en Venen

Aanhoudingen na woninginbraak ABCOUDE De politie heeft zaterdagavond rond 20.30 uur twee vermoedelijke woninginbrekers aangehouden. Een bewoner van de Broekzijdselaan had kort hiervoor drie mannen in zijn woning overlopen. De politie was snel ter plaatse en kon, na een zoekactie een 20-jarige inwoner van Amsterdam en een 43-jarige man zonder woon en verblijfplaats aanhouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De derde verdachte is niet meer gevonden.

Jongen berooft van step MAARSSEN Een 12-jarige jongen uit Maarssen is zaterdagavond rond 20.15 uur op het station van Maarssen berooft van zijn step. De jongen was samen met een 11-jarige vriendje aan het spelen op het perron van het station. Beiden hadden een step bij zich. Vervolgens werden zij aangesproken door vier jongens. De jongens bedreigden de twee, pakten de step van de 12-jarige jongen af en gingen er vandoor. De jongens waren allemaal blank en ongeveer 12 jaar oud. Jongen 1 had blond haar en twee hanenkammen. Hij was ongeveer 160 centimeter lang, droeg een blauw shirt met een draak afgebeeld en een spijkerbroek. De tweede jongen was ongeveer 150 centimeter lang, had blond haar en een klein kuifje. Deze jongen had een skateboard bij zich. De derde jongen had halflang blond haar. Jongen vier had donkerbruin lang haar. Heeft u iets gezien of herkent u één of meerdere jongens, neemt u dan contact op met de politie van district Rijn & Venen. Telefoonnummer 0900-8844.

Rijden onder invloed
MAARSSEN Een 26-jarige automobilist uit Nieuwegein en een 52-jarige bromfietser uit Maarssen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist reed op het Nassauplein en bij controle bleek dat de man te veel gedronken had. Het resultaat van de ademanalyse was 305 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces verbaal. De bromfietser werd op de Dr Plesmanlaan aangehouden omdat op zijn bromfiets een oranje in plaats van een geel kentekenplaatje zat. De man bleek onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 490 ug/l. Ook deze meneer kreeg een rijverbod en een proces verbaal.

OUDEWATER Bij een verkeerscontrole is een 22-jarige automobilist uit Oudewater aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau was de uitslag van de ademanalyse 470 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces verbaal.